Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 16 έως 20 Ιουλίου 2018

Ημερομηνία: 16 Ιουλίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 16 ΕΩΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 
 
Δευτέρα: Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευμαντικές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ανατολικά ηπειρωτικά και έως 34 βαθμούς στα βόρεια, έως 37 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 32 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα. 
Τρίτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα βόρεια και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες - τοπικές έντονα φαινόμενα σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως στις Σέρρες, την Δράμα και την Καβάλα).
Άνεμοι από ΝΔ/ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο στα ανατολιικά και νότια ηπειρωτικά και έως 34 βαθμούς στα βόρεια, έως 38 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (σε τμήματα της Αργολίδας και της Λακωνίας ίσως αγγίξει και τους 40 βαθμούς) και έως 33 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στην βόρεια Κρήτη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη).
Τετάρτη: Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του βόρειου Αιγαίου - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές. Αργά το απόγευμα δεν αποκλείονται πρόσκαιρες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι - πρόσκαιρα ισχυροί στην κεντρική Μακεδονία, τον Θερμαϊκό και το νότιο Αιγαίο.
Θερμοκρασία σε μικρή πτώση και έως 34 βαθμούς στα βόρεια, έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 30 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Πέμπτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας πυκνότερες στα ηπειρωτικά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι από ΒΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία και τον Θερμαϊκό έως ισχυροί.
Θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια και έως 31 βαθμούς στα βόρεια, έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 30 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Παρασκευή: Νεφώσεις αστάθειας με τοπικές μπόρες τις πρωινές ώρες σε τμήματα του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως στην Χίο). Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν σε ηπειρωτικά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στα βόρεια από ΔΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 33 βαθμούς στα βόρεια, έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 31 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (21 έως 22 Ιουλίου) αναμένονται καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι - σταδιακά θα στραφούν σε Δ/ΔΒΔ με την ίδια ένταση - και θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο και σε υψηλά επίπεδα. Τοπικά έως τους 40 βαθμούς Κελσίου.
 
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (23 έως 29 Ιουλίου) ξεκινάει με αστάθεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τοπικά έντονα φαινόμενα στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Καταιγίδες ακόμα και στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού μετά τα μέσα της βδομάδας.
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 16/7/2018