Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 10 έως 14 Σεπτεμβρίου 2018

Ημερομηνία: 9 Σεπτεμβρίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 10 ΕΩΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 
 
Δευτέρα: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τοπικές νεφώσεις αστάθειας και σποραδικά μπόρες τις πρωινές ώρες σε τμήματα του βόρειου Αιγαίου και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο έως ισχυροί.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 31 βαθμούς στα βόρεια, έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 28 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα. 
Τρίτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - σποραδικές μπόρες τις πρωινές ώρες σε τμήματα του βόρειου Αιγαίου και της νότιας Χαλκιδικής. Επιδείνωση του καιρού αργά το απόγευμα στην δυτική Πελοπόννησο με βροχές και τοπικές καταιγίδες - τοπικά έντονα φαινόμενα.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 31 βαθμούς στα βόρεια, έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 29 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Τετάρτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές μπόρες σε τμήματα της νότιας Χαλκιδικής, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της νότιας Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της δυτικής Κρήτης - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις βραδινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Αυξημένη πιθανότητα για υδροστρόβιλους στο Αιγαίο.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί - στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και έως 28 βαθμούς στα βόρεια, έως 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 24 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο Ιόνιο θα είναι σημαντικά υψηλότερη και τοπικά έως τους 31 βαθμούς Κελσίου).
Πέμπτη: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με βροχές και σποραδικές μπόρες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - πιο γενικευμένα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο καθώς και στο μεγαλύτερο τμήμα της ανατολικής και νότιας νησιωτικής χώρας. 
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα και έως 29 βαθμούς στα βόρεια έως 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στην δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη) και έως 28 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Παρασκευή: Νεφώσεις με σποραδικές μπόρες τις πρωινές ώρες σε τμήματα του βόρειου Αιγαίου, των Κυκλάδων, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου  - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι με τα φαινόμενα να περιορίζονται σε τμήματα του βόρειου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου.
Άνεμοι από ΔΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε άνοδο και έως 30 βαθμούς στα βόρεια, έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 29 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (15 έως 16 Σεπτεμβρίου) αναμένονται καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - σποραδική αστάθεια το πρωί του Σαββάτου στο νότιο Ιόνιο.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε άνοδο και σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
 
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (17 έως 23 Σεπτεμβρίου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και θερμοκρασίες ελαφρώς υψηλότερες από τις μέσες κλιματικές τιμές.
 
Δημήτρης Καμπόλης
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 9/9/2018