Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 22 έως 23 Σεπτεμβρίου 2018

Ημερομηνία: 21 Σεπτεμβρίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ΕΩΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης πυκνότερες σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο έως μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 30 βαθμούς στα βόρεια, έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 27 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Κυριακή: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά στο Αιγαίο έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και έως 32 βαθμούς στα βόρεια, έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 28 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου 2018
Πηγή: worldview.earthdata.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (24 έως 25 Σεπτεμβρίου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Επιδείνωση του καιρού την Τρίτη το μεσημέρι στην βορειοανατολική Ελλάδα με σποραδικές βροχές - καλές καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές με αυξημένες κατά τόπους νεφώσεις και μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στην νότια Πελοπόννησο και την βόρεια Κρήτη. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο με βροχές και σποραδικές μπόρες - χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου με υψόμετρο >1700μ. Σταδιακή μετατόπιση των φαινομένων την Πέμπτη στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα με κατά τόπους έντονες βροχές (αργά το βράδυ της Πέμπτης/ξημερώματα Παρασκευής δεν αποκλείεται να σημειωθούν έντονα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο). Σταδιακή βελτίωση του καιρού την Παρασκευή και περαιτέρω βελτίωση το Σαββατοκύριακο.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης στα μέσα της βδομάδας στο Αιγαίο σε ΒΑ/ΒΒΑ ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς (αυξημένη πιθανότητα για απαγορευτικό απόπλου για τα νησιά του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου) και θερμοκρασία σε άνοδο την Δευτέρα και σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα (τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά έως τους 35 βαθμούς Κελσίου) - σε ραγδαία πτώση την Τρίτη και την Τετάρτη της τάξης των 12 έως 14 βαθμών Κελσίου.
 
Δημήτρης Καμπόλης
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 21/9/2018