Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 8 έως 9 Δεκεμβρίου 2018

Ημερομηνία: 7 Δεκεμβρίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 8 ΕΩΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών στην νότια Πελοπόννησο, τα Κύθηρα, την δυτική Κρήτη και τις νοτιοδυτικές Κυκλάδες. Επιδείνωση του καιρού αργά το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και την δυτική Στερεά με βροχές και τοπικές καταιγίδες - χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου με υψόμετρο >1700μ. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού μέσα στην νύχτα/ξημερώματα Κυριακής στην δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις μέτριοι - αργά το απόγευμα θα στραφούν στο Αιγαίο σε ΝΔ/ΝΝΔ τοπικά έως ισχυρούς.
Θερμοκρασία σε άνοδο και έως 13 βαθμούς στα βόρεια, έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 17 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Κυριακή: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με σποραδικές βροχές σε τμήματα του Ιονίου, της δυτικής Πελοποννήσου, της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της ανατολικής Στερεάς - τοπικές καταιγίδες στο βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Σταδιακά και προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ιόνιο (ασθενή κατά βάση φαινόμενα) και το ανατολικό Αιγαίο (τοπικά έντονα φαινόμενα στην Σάμο και τα Δωδεκάνησα).
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι (κυρίως ΝΔ συνιστώσας), αργά το βράδυ θα στραφούν σε Β/ΒΒΔ με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο στα νότια και έως 13 βαθμούς στα βόρεια, έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 18 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
 
Δορυφορική εικόνα της Ελληνικής επικράτειας το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Δεκεμβρίου 2018
Πηγή: worldview.earthdata.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (10 έως 16 Δεκεμβρίου) ξεκινάει με σημαντική επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - σημαντικότερη επιδείνωση στα ανατολικά και βόρεια όπου αναμένεται είσοδος στο Αιγαίο πολύ ψυχρής αέριας μάζας η οποία θα προκαλέσει αστάθεια στα ανατολικά και βόρεια με χιονοπτώσεις ίσως και σε πεδινές περιοχές. Βελτίωση του καιρού στα μέσα της βδομάδας και άνοδος της θερμοκρασίας.
 
Δημήτρης Καμπόλης
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 7/12/2018