Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 15 έως 16 Δεκεμβρίου 2018

Ημερομηνία: 14 Δεκεμβρίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 15 ΕΩΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - εντονότερα φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο, την δυτική και νότια Πελοπόννησο καθώς και σε τμήματα της ανατολική Μακεδονίας, της Θράκης, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Δωδεκανήσου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινότερα τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι από ΝΝΑ/ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο νότιο Ιόνιο και το νότιο ανατολικό Κρητικό έως ισχυροί.
Θερμοκρασία σε άνοδο και έως 14 βαθμούς στα βόρεια, έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 19 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Κυριακή: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες σε τμήματα κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της ανατολικής Στερεάς, του βόρειου Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου - τοπικά έντονα φαινόμενα στην Χαλκιδική, τις Σέρρες, την Δράμα, την Καβάλα και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά και προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία, το κεντρικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι στο Ιόνιο, το Μυρτώο και το δυτικό Κρητικό από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ/ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή πτώση και έως 12 βαθμούς στα βόρεια, έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 18 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
 
Δορυφορική εικόνα της Ελληνικής επικράτειας το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου 2018
Πηγή: worldview.earthdata.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (17 έως 23 Δεκεμβρίου) ξεκινάει με καλές γενικά καιρικά συνθήκες και σποραδικά φαινόμενα στην Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα. Ραγδαία επιδείνωση του καιρού την Τρίτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νοτιότερα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της κεντρικής Μακεδονίας και της δυτικής Θεσσαλίας - αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν περαιτέρω στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού την Τετάρτη με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής και νότιας νησιωτικής χώρας - μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.  Καλές καιρικά συνθήκες την Πέμπτη. Βροχές και σποραδικές μπόρες την Παρασκευή στα δυτικά. Βελτίωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με τοπικές βροχές στην βορειοδυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα.
 
Δημήτρης Καμπόλης
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 14/12/2018