Πρόγνωση καιρού για τo Πάσχα 2019

Ημερομηνία: 26 Απριλίου 2019
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ 2019
 
Μεγάλο Σάββατο: Νεφώσεις με σποραδικές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν σε τμήματα της ανατολικής και βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως στην Κορινθία και την Αργολίδα), της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην Φθιώτιδα, την βόρεια Εύβοια και την δυτική Αττική), της ανατολικής Θεσσαλίας και της ανατολικής Μακεδονίας και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες - παράλληλα θα ενταθούν τα φαινόμενα στο σύνολο της κεντρικής Μακεδονίας.
Κατά την διάρκεια της Ανάστασης βροχές και σποραδικές μπόρες θα σημειώνονται σε τμήματα των νομών Αργολίδας, Μαγνησίας (κυρίω στο Πήλιο και τις Σποράδες), Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών και Καβάλας. Μέσα στην νύχτα/ξημερώματα Κυριακής του Πάσχα οι αστάθεια θα μεταφερθεί στα νησιά του βόρειου Αιγαίου καθώς και στις βορειοανατολικές Κυκλάδες.
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή πτώση και έως 22 βαθμούς στα βόρεια, έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 23 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (στην βόρεια Κρήτη θα είναι 4-5 βαθμούς υψηλότερη). Σε υψηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές.
Αθήνα 14-25 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 12-23 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 14-26 βαθμοί Κελσίου
Κυριακή του Πάσχα: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με σποραδικές μπόρες στο βόρειο Αιγαίο και τα ορεινά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από ΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 23 βαθμούς στα βόρεια, έως 25 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 22 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Αθήνα 14-25 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 10-23 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 11-22 βαθμοί Κελσίου
Δευτέρα του Πάσχα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Άνεμοι από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή πτώση και έως 21 βαθμούς στα βόρεια, έως 25 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά θα είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 20 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Αθήνα 13-24 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 10-23 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 9-21 βαθμοί Κελσίου
 
 
Δορυφορική εικόνα της Ελληνικής επικράτειας το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Απριλίου 2019
Πηγή: worldview.earthdata.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (30 Απριλίου έως 5 Μαίου) θα συνεχιστεί με αίθριο καιρό μέχρι και την Πρωτομαγιά - επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Πέμπτη 2 Μαίου με βροχές και σποραδικές μπόρες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Βελτίωση του καιρού την Παρασκευή και αστάθεια στα ηπειρωτικά ορεινά το Σαββατοκύριακο.
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 26/4/2019