Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 18 έως 19 Μαΐου 2019

Ημερομηνία: 17 Μαίου 2019
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 18 ΕΩΣ 19 ΜΑΙΟΥ 2019
 
Σάββατο: Νεφώσεις κατα περιόδους πυκνότερες τις πρωνές ώρες σε τμήματα του βόρειου Αιγαίου με πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών βροχών.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής κυρίως διαστρωμάτωσης στις υπόλοιπες περιοχές πυκνότερες στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Σποραδική αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο και έως 26 βαθμούς στα βόρεια, έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 24 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Αθήνα 14-26 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 12-26 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 11-24 βαθμοί Κελσίου
Κυριακή: Νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας πυκνότερες στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Νεφώσεις αστάθειας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά με πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων.
Άνεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - με τάσεις ενίσχυσης μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και το κεντρικό Αιγαίο σε τοπικά ισχυρούς.
Θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και σε υψηλότερες τιμές από τις μέσες κλιματικές και έως 27 βαθμούς στα βόρεια, έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 24 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (στην βόρεια Κρήτη λόγω ενισχυμένου νότιου καταβάτη θα είναι 7-10 βαθμούς υψηλότερη και τοπικά έως τους 34 βαθμούς Κελσίου).
Αθήνα 17-27 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 14-27 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 15-29 βαθμοί Κελσίου
 
 
Δορυφορική εικόνα της Ελληνικής επικράτειας το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Μαΐου 2019
Πηγή: worldview.earthdata.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (20 έως 26 Μαΐου) ξεκινάει με σποραδικές βροχές σε τμήματα της Πελοποννήσου, της ανατολικής Στερεάς και του βόρειου Αιγαίου - αστάθεια στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα θα ενταθούν μέσα στην νύχτα/ξημερώματα Τρίτης.
Βελτίωση του καιρού την Τρίτη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια - αυξημένες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Τετάρτη και την Πέμπτη με τις νεφώσεις να περιορίζονται σταδιακά στην νότια και νοτιοανατολικη νησιωτική χώρα.
Αστάθεια την Παρασκευή στα βόρεια ηπειρωτικά - καλές καιρικά συνθήκες το Σαββατοκύριακο.
Θερμοκρασία σε υψηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές και τοπικά έως τους 32 βαθμούς στα ανατολικα και νότια ηπειρωτικά και εως τους 36-37 βαθμούς στην βόρεια Κρήτη.
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 17/5/2019