Ο καιρός στην Ελλάδα την περίοδο 19 έως 23 Αυγούστου 2019

Ημερομηνία: 18 Αυγούστου 2019
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 19 ΕΩΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
 
Δευτέρα: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως ισχυροί - στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 32 βαθμούς στα βόρεια, έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά και την νότια Πελοπόννησο θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη και τοπικά έως τους 36 βαθμούς Κελσίου) και έως 27 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο βόρειο Αιγαίο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη ενώ στο Ιόνιο και την νότια Κρήτη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 22-32 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 20-31 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 21-33 βαθμοί Κελσίου
Τρίτη: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως ισχυροί - στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΔΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 32 βαθμούς στα βόρεια, έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά και την νότια Πελοπόννησο θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη και τοπικά έως τους 36 βαθμούς Κελσίου) και έως 27 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο βόρειο Αιγαίο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη ενώ στο Ιόνιο και την νότια Κρήτη θα είναι 4-5 βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 21-32 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 21-32 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 23-34 βαθμοί Κελσίου
Τετάρτη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - κατά περιόδους πυκνότερες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί - στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΔΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 34 βαθμούς στα βόρεια, έως 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά και την νότια Πελοπόννησο θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη) και έως 28 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο βόρειο Αιγαίο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη ενώ στο νότιο Ιόνιο και την νότια Κρήτη θα είναι 4-5 βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 22-34 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 19-34 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 22-34 βαθμοί Κελσίου
ΠέμπτηΗλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - πρόσκαιρα πυκνότερες στα βορειοανατολικά.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΔΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και έως 36 βαθμούς στα βόρεια, έως 37 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 29 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο βόρειο Αιγαίο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη ενώ στο Ιόνιο και την νότια Κρήτη θα είναι 4-5  βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 23-35 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 21-36 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 23-34 βαθμοί Κελσίου
Παρασκευή: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στην βορειοανατολική χώρα (Θράκη και βόρειο Αιγαίο) - τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στις νοτιοανατολικές Κυκλάδες, την ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΒΔ/ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 36 βαθμούς στα βόρεια, έως 37 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 30 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο νότιο Ιόνιο και την Κρήτη θα είναι 4-5 βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 24-36 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 21-36 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 24-35 βαθμοί Κελσίου
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (24 έως 25 Αυγούστου) αναμένεται αρχικά με καλές καιρικά συνθήκες - σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή με σποραδικές μπόρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται με παρόμοιες καιρικά συνθήκες - καλές γενικά καιρικά συνθήκες στα κεντρικά και νότια και σποραδικές μπόρες στα βόρεια.
Θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση πιθανόν σημαντική προς τα τέλη της βδομάδας.
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας
AMS member
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 18/8/2019