Ο καιρός στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 24 έως 25 Αυγούστου 2019

Ημερομηνία: 23 Αυγούστου 2019
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 24 ΕΩΣ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
 
Σάββατο: Ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στις προσήνεμες στο βόρειο ρεύμα ορεινές περιοχές της ανατολικής και νότιας νησιωτικής χώρας. 
Άνεμοι από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί - στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΒΔ/ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και έως 37 βαθμούς στα βόρεια, έως 38 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 30 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (στο Ιόνιο θα είναι 4-5 βαθμούς υψηλότερη και στις Κυκλάδες και το βόρειο Αιγαίο 4-5 βαθμούς χαμηλότερη).
Αθήνα 24-35 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 22-37 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 21-34 βαθμοί Κελσίου
Κυριακή: Ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στις προσήνεμες στο βόρειο ρεύμα ορεινές περιοχές της ανατολικής και νότιας νησιωτικής χώρας.
Αστάθεια τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της κεντρικής Μακεδονίας - κυρίως στις παραμεθόριες περιοχές.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι - στο βορειοανατολικό Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 36 βαθμούς στα βόρεια (στην Θράκη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), έως 38 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα ανατολικά θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 30 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (στο Ιόνιο θα είναι 4-5 βαθμούς υψηλότερη και στις Κυκλάδες και το βόρειο Αιγαίο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).
Αθήνα 22-34 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 22-35 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 21-34 βαθμοί Κελσίου
 
 
Δορυφορική εικόνα της Ελληνικής επικράτειας το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Αυγούστου 2019
Πηγή: worldview.earthdata.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και σποραδική αστάθεια στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά - πιο γενικευμένα φαινόμενα την Τρίτη το βράδυ.
Ενισχυμένοι Β/ΒΒΔ άνεμοι στο Αιγαίο.
Θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση και σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές το Σαββατοκύριακο.
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας
AMS member
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 23/8/2019