Καιρική Εξέλιξη - Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Ημερομηνία: 22 Ιανουαρίου 2019
 
ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ - ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
 
Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα ξημερώματα της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - εντονότερα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο, τα ανατολικότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς, την ανατολική Μακεδονία, το βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού οι έντονες βροχές - κατά τόπους συνοδεία χαλαζοπτώσεων - και οι ενισχυμένοι Ν/ΝΝΑ άνεμοι στα πελάγη - τοπικά στο νότιο Ιόνιο, την θάλασσα των Κυθήρων και το νότιο Αιγαίο έως τα 8 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά: 
- Το διάστημα 07:00 έως 13:00 αναμένονται ισχυρές βροχές στο Ιόνιο (κυρίως στην Λευκάδα, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη), την Ήπειρο (κυρίως στην Θεσπρωτία και την Πρέβεζα), την δυτική Στερεά, την δυτική και βορειοδυτική Πελοπόννησο (κυρίως στην Ηλεία) και το βόρειο Αιγαίο (κυρίως στην Λέσβο).
- Το διάστημα 13:00 έως 19:00 αναμένονται ισχυρές βροχές στο Ιόνιο (ιδιαίτερη προσοχή στην βόρεια Κεφαλονιά, την Λευκάδα, τους Παξούς και την νότια Κέρκυρα), στην Ήπειρο (ιδιαίτερη προσοχή στην Θεσπρωτία κυρίως στα ηπειρωτικά της τμήματα), την νότια Πελοπόννησο (κυρίως στην Λακωνία), το βόρειο Αιγαίο (ιδιαίτερη προσοχή στο τρίγωνο Λήμνος-Άγιος Ευστράτιος-δυτική Λέσβος καθώς και στην Σάμο) και τα Δωδεκάνησα (κυρίως στην Πάτμο, την Λέρο, το Αγαθονήσι, τους Αρκούς, τους Λειψούς και την Κάλυμνο).
- Το διάστημα 19:00 έως 23:00 αναμένονται ισχυρές βροχές στο νότιο Ιόνιο, την δυτική και νοτιοδυτική Πελοπόννησο, τα ανατολικότερα τμήματα της Στερεάς (κυρίως στην Αττική και την Εύβοια - πιθανόν ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα), την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και το σύνολο του ανατολικού Αιγαίου (εντονότερα φαινόμενα στο άξονα Χίος-Ικαρία-Πατμος-Λερος-Κάλυμνος-Κώς).
 
Ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας με υψόμετρο >800-1000μ.
 
 
Προγνωστική εικόνα υετού για τις 07:00 της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου 2019
Πηγή: www.meteociel.fr
 
Προγνωστική εικόνα υετού για τις 13:00 της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου 2019
Πηγή: www.meteociel.fr
 
Προγνωστική εικόνα υετού για τις 19:00 της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου 2019
Πηγή: www.meteociel.fr 
 
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 22/1/2019