Ο καιρός στην Κύπρο για την περίοδο 23 έως 26 Μαίου 2020

 

Ημερομηνία 22 Μαίου

 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 23 ΕΩΣ 26 ΜΑΙΟΥ 2020

 

Άλλαξε το καιρικό σκηνικό στην Κύπρο με τον καύσωνα να έχει λάβει τέλος και έτσι η Παρασκευή να είναι με αισθητή διαφορά αφού η θερμοκρασία σημείωσε αισθητή πτώση που έφτανε και τους 10-12 βαθμούς. Ταυτόχρονα ενισχύθηκε και ο άνεμος λόγω και της εισχώρησης πιο δροσερού ρεύματος αέρα δίνοντας μια ωραία αίσθηση δροσιάς στην περιοχή μας.

Αυτό οφείλεται σε αυλώνα ψυχρών αερίων μαζών που κατηφορίζει από τα βόρεια προς την περιοχή μας εκτοπίζοντας τις πολύ θερμές αέριες μάζες.

Αύριο Σάββατο και Κυριακή 23-24 Μαίου η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω πτώση. Ο Αζορικός Αντικυκλώνας θα ανηφορίσει λίγο πιο βόρεια-βορειοανατολικά και σε συνδυασμό με χαμηλό βαρομετρικό βόρεια της Μαύρης θάλασσας αφήνουν το ψυχρό ρεύμα αέρα να κατεβεί πιο νότια προς την περιοχή μας ρίχνοντας και άλλο την θερμοκρασία με αποτέλεσμα να παρατηρούνται θερμοκρασίες κάτω της κανονικής για την εποχή.

Ψυχρό μέτωπο επίσης θα κατηφορίσει και σε συνδυασμό με χαμηλές πιέσεις αναμένεται να παρατηρηθούν ασταθείς καιρικές συνθήκες με τοπικές βροχές και καταιγίδες που μέσα από καταιγίδα θα σημειωθεί και χαλαζόπτωση. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και όχι σε όλο το νησί.

Πιθανόν να ευνοηθεί καλύτερα το ανατολικό κομμάτι του νησιού από θέμα βροχών. Το ρεύμα αέρα θα είναι βόρειο-βορειοδυτικό για αυτό οι βροχές από τα βορειοδυτικά θα κινούνται νοτιοανατολικά.

 
Βασικά μας έρχεται μια διαταραχή της ατμόσφαιρας αλλά βιάζεται να φύγει από την περιοχή μας. Θα παρακολουθώ την όλη κατάσταση και θα ενημερωθείτε και πάλι για την καιρική εξέλιξη.
 

 

 

 Σάββατο 23 Μαίου

Προς πρωινές ώρες ενδεχόμενο τοπικών βροχών στα βόρεια-βορειοδυτικά αλλά και τμήματα των ορεινών περιοχών στα δυτικά ενώ κατά τι διάρκεια της ημέρας ηλιοφάνεια με νεφώσεις στην ατμόσφαιρα τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε περιοχές περίπου από το ύψος του Μαχαιρά προς εσωτερικό αλλά και επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου. Πιο μεμονωμένα ενδέχεται να εκδηλωθεί ισχυρή καταιγίδα με χαλαζόπτωση.

Βραδινές ώρες Σαββάτου προς πρωινές ώρες Κυριακής καταιγίδες στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου που μπορεί να επηρεάσει με κάποιες βροχές τοπικά και παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού.

Ελάχιστες θερμοκρασίες πέφτει στους 16-17 βαθμούς σε εσωτερικό και 18-20 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 12-14 βαθμούς.

Μέγιστες θερμοκρασίες από 28 έως 30 βαθμούς στο εσωτερικό και 27 έως 29 βαθμούς σε παραθαλάσσιες περιοχές. Στα ορεινά 16 έως 23 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου.

Βορειοδυτικοί-Νοτιοδυτικοί 2-4 μποφόρ και παροδικά έως 5-6 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα του νησιού.

 

Κυριακή 24 Μαίου

Αυγινές με  πρωινές ώρες ενδεχόμενο τοπικών διάσπαρτων βροχών στο νησί αλλά γρήγορα φαίνεται ο καιρός να βελτιώνεται.

Ελάχιστες θερμοκρασίες πέφτει στους 15-16 βαθμούς σε εσωτερικό και 17-19 βαθμούς στα παράλια. Στα ορεινά 6-10 βαθμούς.

Μέγιστες θερμοκρασίες έως 27-28 βαθμούς στο εσωτερικό και 25 έως 27 βαθμούς σε παραθαλάσσιες περιοχές. Στα ορεινά 11 έως 20 βαθμούς αναλόγως υψομέτρου.

Βόρειοι ενισχυμένοι ψυχροί άνεμοι στα 3-4 μποφόρ και παροδικά έως 5-6 μποφόρ. 


Δευτέρα 25 Μαίου σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία 2-3 βαθμών σε ορεινά και εσωτερικό με Βορειοδυτικούς-Νοτιοδυτικούς ανέμους στα 2 έως 4 μποφόρ.
Τρίτη 26 Μαίου χωρίς μεταβολή στη θερμορκασία με Νότιους-Νοτιοανατολικούς ανέμους 2 -3 μποφόρ

Τάσος Ιεροδιακόνου-Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος και Προγνώστης καιρού
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 22/5/2020