Ο καιρός στην Κύπρο το Σαββατοκύριακο 14 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019

Ημερομηνία: 13 Σεπτεμβρίου 2019
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 14 ΕΩΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 
 
Σάββατο: Αναμένεται άστατος καιρός με παροδικές βροχές και διαστήματα βελτίωσης κατά την διάρκεια της νύχτας πρώτα στα ορεινά και αργότερα και στα βόρεια και δυτικά τμήματα που συνεχίζουν και κατά την διάρκεια της ημέρας. Από το απόγευμα ανάπτυξη νεφώσεων αστάθειας τοπικά και παροδικά έντονες μπόρες, ενώ στα νότια και ανατολικά παράλια θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Ο άστατος καιρός και οι παροδικές βροχές φαίνεται να συνεχίζουν κατά την διάρκεια της νύχτας κυρίως στα ορεινά, βόρεια και δυτικά τμήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά το μεσημέρι κυρίως από ΒΔΔ μέχρι Ν διευθύνσεις 2-3 και στα νότια και ανατολικά μέχρι 4 Μποφόρ. Στα βόρεια ΒΑΑ 2-3 και αργότερα ΒΒΔ 3-4 Μποφόρ, ενώ στις στις βορειοανατολικές ακτές τις βραδινές ώρες ΝΝΔ παροδικά μέχρι 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία κατά τις μεσημεριανές ώρες έως 29-31 βαθμούς στα παράλια (σε ορισμένες περιοχές στα δυτικά παράλια και στις βορειοανατολικές ακτές θα είναι γύρω στους 4-5 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 32 βαθμούς στα ηπειρωτικά (στα ορεινά γύρω στους 9-10 βαθμούς χαμηλότερη).
Λευκωσία 21-32 βαθμοί Κελσίου, Λεμεσός 16-28 βαθμοί Κελσίου, Πάφος 21-29 βαθμοί Κελσίου, Λάρνακα 21-29 βαθμοί Κελσίου
Κυριακή: Αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Πιθανότητα για παροδικές βροχές σε ορισμένες περιοχές στα βόρεια, ανατολικά και ίσως και στα δυτικά παράλια. Από το μεσημέρι όμως ηλιοφάνεια με πιθανότητα για τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές τοπικά κυρίως στα ορεινά και σε ορισμένες περιοχές στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά το μεσημέρι ΝΔΔ/ΝΔ 2-3 Μποφόρ. Στα βόρεια και τα κεντρικά του νησιού οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις 2-3 Μποφόρ και τοπικά στα βορειοανατολικά από το απόγευμα Δ 4 και αργότερα έως 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία έως 29-30 βαθμούς στα παράλια (στα νότια θα είναι περίπου 2 βαθμοί υψηλότερη, ενώ σε ορισμένες περιοχές στα δυτικά παράλια γύρω στους 2-3 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 33 βαθμούς στα ηπειρωτικά (στα ορεινά γύρω στους 8-9 βαθμούς χαμηλότερη).
Λευκωσία 20-33 βαθμοί Κελσίου, Λεμεσός 18-29 βαθμοί Κελσίου, Πάφος 22-30 βαθμοί Κελσίου, Λάρνακα 22-33 βαθμοί Κελσίου
 
 
Γεωργία Ανδρουλακάκη
Φυσικός, MSc Εφαρμοσμένης Μετεωρολογίας
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 13/9/2019