Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 1 έως 2 Δεκεμβρίου 2018

Ημερομηνία: 30 Νοεμβρίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 1 ΕΩΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Επιδείνωση του καιρού αργά το βράδυ στα ανατολικότερα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου (Ιωάννινα), της δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενά) και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας (Τρίκαλα) με τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >900-1000μ.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο Ιόνιο από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 10 βαθμούς στα βόρεια, έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 16 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).
Κυριακή: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - σποραδικές βροχές σε τμήματα της Ηπείρου και της κεντρικής Μακεδονίας (Πιερία). 
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, στο Ιόνιο από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και έως 12 βαθμούς στα βόρεια, έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 16 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
 
Προγνωστικό video καιρικών συνθηκών
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 06:00 έως Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 21:00
 
 
Προγνωστικό video ανέμων
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 06:00 έως Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 21:00
 
 
Δορυφορική εικόνα της Ελληνικής επικράτειας το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου 2018
Πηγή: worldview.earthdata.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (3 έως 9 Δεκεμβρίου) ξεκινάει με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην νότια και νοτιοανατολική χώρα. Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη στα βορειοανατολικά - σημαντικότερη επιδείνωση το Σαββατοκύριακο με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
 
Δημήτρης Καμπόλης
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 30/11/2018