Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 6 έως 7 Οκτωβρίου 2018

Ημερομηνία: 5 Οκτωβρίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 6 ΕΩΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στο Ιόνιο καθώς και στα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς - σταδιακά και προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης στις υπόλοιπες περιοχές κατά περιόδους πυκνότερες.
Άνεμοι στο Αιγαίο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί - στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι. Στα υπόλοιπα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 22 βαθμούς στα βόρεια, έως 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 25 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Κυριακή: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της κεντρικής Μακεδονίας, της βορειοδυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Άνεμοι στο Αιγαίο από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι - στα υπόλοιπα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 23 βαθμούς στα βόρεια, έως 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 25 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου 2018
Πηγή: worldview.earthdata.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (8 έως 14 Οκτωβρίου) ξεκινάει με αστάθεια στον κεντρικό ηπειρωτικό κορμό η οποία μέχρι τα μέσα της βδομάδας θα μετατοπιστεί στα δυτικά - πιθανότητα για έντονες καταιγίδες στην δυτική Πελοπόννησο την Τρίτη το βράδυ.
Αυξημένες νεφώσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών. Καλές καιρικά συνθήκες το Σαββατοκύριακο.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε μικρή πτώση και σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
 
Δημήτρης Καμπόλης
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 5/10/2018