Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 9 έως 10 Φεβρουαρίου 2019

Ημερομηνία: 8 Φεβρουαρίου 2019
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 9 ΕΩΣ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
 
Σάββατο: Νεφώσεις με τοπικές βροχές σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας (κυρίως στην ανατολική Μαγνησία και τις Σποράδες), της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην Εύβοια και την ανατολική Αττική), της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου και της ανατολικής Κρήτης - τα φαινόμενα θα είναι ασθενή κατά βάση. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί στα ορεινά της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της βόρειας Πελοποννήσου.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 11 βαθμούς στα βόρεια, έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 13 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Αθήνα 4-13 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 6-11 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 4-14 βαθμοί Κελσίου
Κυριακή: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - πυκνότερες νωρίς το πρωί στις νότιες Κυκλάδες, την ανατολική Κρήτη και τα νότια Δωδεκάνησα όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε άνοδο και έως 13 βαθμούς στα βόρεια, έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 15 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Αθήνα 4-14 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 2-13 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 4-13 βαθμοί Κελσίου
 
Δορυφορική εικόνα της Ελληνικής επικράτειας το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου 2019
Πηγή: worldview.earthdata.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (11 έως 17 Φεβρουαρίου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες αλλά σταδιακή επιδείνωση του καιρού το απόγευμα της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Κακοκαιρία την Τρίτη στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού μέσα στην νύχτα/ξημερώματα Τετάρτης στην κεντρική, ανατολική και νότια Ελλάδα με χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου (αυξημένη πιθανότητα για χιονοπτώσεις στην δυτική και βόρεια Αττική ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο).
Χιονοπτώσεις την Τετάρτη σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου καθώς και στα προσήνεμα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης - τοπικά έντονες βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Σταδιακά και προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα (αυξημένη πιθανότητα για χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στην Αθήνα).
Χιονοπτώσεις την Πέμπτη στα ανατολικότερα τμήματα της Στερεάς και το βόρειο Αιγαίο (ακόμα και σε πεδινές περιοχές) και τοπικά έντονες βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα (ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά/ημιορεινά των Κυκλάδων και την Κρήτης)
Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Παρασκευή και το Σάββατο με χιονοπτώσεις πλεόν και σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.
Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Κυριακή με γενικευμένη κακοκαιρία στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας - τοπικά έντονα φαινόμενα.
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 8/2/2019