Έκτακτο Δελτίο Καιρού - Πέμπτη 21 Μαίου 2020

Ημερομηνία: 20 Μαίου 2020
 
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2020
ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ.
 
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 21 Μαίου 2020 σε τμήματα της δυτικής, κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας - σταδιακά τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν σε τμήματα της βόρειας και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.
Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού οι έντονες βροχές και καταιγίδες σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας και της βορειοανατολικής Αττικής - τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και πιθανόν πλημμυρικά.
Ισχυροί ΒΑ/ΑΒΑ άνεμοι στο βορειοανατολικό Αιγαίο και ΝΔ/ΔΝΔ στις Κυκλάδες και το Κρητικό.
 
Προειδοποιήσεις 
1. Τοπικά έντονες βροχοπτώσεις/καταιγίδες στους νομούς Ιωαννίνων, Καστοριάς, Γρεβενών, Κιλκίς, Σερρών και Δράμας το διάστημα 12:00 έως τις 17:00
2. Τοπικά έντονες βροχοπτώσεις/καταιγίδες στους νομούς Κιλκίς, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας, Λάρισας, Μαγνησίας,Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας και Αττικής το διάστημα 15:00 έως 20:00.
Ιδιαίτερη προσοχή στον άξονα ανατολικό Κιλκίς-δυτική Θεσσαλονίκη/Κορώνια/Βόλβη-δυτική Χαλκιδική/Κασσάνδρα-ανατολική Λάρισα/Πήλιο όπου δεν αποκλείονται ιδιαίτερα ραγδαία φαινόμενα συνοδεία χαλαζοπτώσεων και εμφάνιση ανεμοστρόβιλων/υδροστρόβιλων 
3. Τοπικά έντονες βροχοπτώσεις/καταιγίδες στους νομούς Χαλκιδικής, Λάρισας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας, Αττικής και Λέσβου το διάστημα 18:00 έως 23:00 (σταδιακά και προς το πέρας του διαστήματος τα φαινόμενα θα περιοριστούν στον άξονα νότια Χαλκιδική-ανατολική Λάρισα-ανατολική Μαγνησία-Σποράδες-βόρεια Εύβοια).
Ιδιαίτερη προσοχή στο άξονα Κασσάνδρα-ανατολική Μαγνησία-Σποράδες-βόρεια Εύβοια όπου δεν αποκλείονται ραγδαία φαινόμενα συνοδεία χαλαζοπτώσεων και εμφάνιση ανεμοστρόβιλων/υδροστρόβιλων
 
Χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με υψόμετρο >2200-2400μ.
 
Αττική
Επιδείνωση του καιρού τις προμεσημβρινές ώρες αρχικά στα δυτικά και βόρεια του νομού (πιθανόν έντονη καταιγίδα το διάστημα 14:00 έως 17:00 στην βορειοδυτική Αττική) - σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την βορειοανατολική Αττική. Το διάστημα 17:00 έως 22:00 δεν αποκλείεται πρόσκαιρη καταιγίδα και στο λεκανοπέδιο της Αθήνας με σταδιακή βελτίωση του καιρού στην συνέχεια.
 
Θεσσαλονίκη
Επιδείνωση του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες με σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες - ραγδαία επιδείνωση του καιρού το διάστημα 14:00-17:00 με τοπικά έντονες καταιγίδες συνοδεία ισχυρών ανέμων στον Θερμαϊκό (μπουρίνια). Ιδιαίτερη προσοχή το απόγευμα στον άξονα Περαία-Νέα Μηχανιώνα-Επανομή
 
 
Κατανομή υετού στον ελλαδικό χώρο για την Πέμπτη 21 Μαίου 2020
 
 
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας - MSc
AMS member
YouWeather.com

 

Όροι Αναδημοσίευσης
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς την συγκατάθεση/άδεια του YouWeather.com.
  • Στο τέλος ή την αρχή του άρθρου θα αναγράφεται το όνομα του αρθρογράφου (Δημήτρης Καμπόλης) και η ιστοσελίδα (YouWeather.com)
  • H πηγή θα είναι ενεργό link προς το άρθρο και όχι προς την αρχική σελίδα του YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 20/5/2020