Ο καιρός στην Ελλάδα την περίοδο 15 έως 18 Ιουνίου 2021

Ημερομηνία: 14 Ιουνίου 2021
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 15 ΕΩΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021
 
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές και σποραδικές μπόρες στην Θράκη, τα προσήνεμα τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως στην Θάσο), τα πρόσηνεμα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως της νότιας Χαλκιδικής), την νοτιοανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο, τις Κυκλάδες, την βόρεια Κρήτη και το βόρειο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα με υψόμετρο >1900-2000μ.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
 
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι.
 
Θερμοκρασία σε πτώση και σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές - έως 25 βαθμούς στα βόρεια, έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 23 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Διαυγής ατμόσφαιρα.
Αθήνα 16-22 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 11-25 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 16-23 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 12-22 βαθμοί Κελσίου
 
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες τις πρωινές ώρες σε τμήματα της Θράκης και του βόρειου Αιγαίου - σποραδικά φαινόμενα και στα Δωδεκάνησα.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.
 
Άνεμοι από ΔΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
 
Θερμοκρασία σε άνοδο - έως 29 βαθμούς στα βόρεια, έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 25 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Διαυγής ατμόσφαιρα.
Αθήνα 13-28 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 14-29 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 15-22 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 11-23 βαθμοί Κελσίου
 
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021: Ηλιοφάνεια με αναπτύξεις νεφώσεων (Cu) οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν παρουσία νεφώσεων αστάθειας (Cb) στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες - τοπικά έντονα φαινόμενα στην δυτική Μακεδονία.
 
Άνεμοι από ΒΔ/ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
 
Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο - έως 30 βαθμούς στα βόρεια, έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 27 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Διαυγής ατμόσφαιρα.
Αθήνα 18-30 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 16-30 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 15-23 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 13-26 βαθμοί Κελσίου
 
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021: Ηλιοφάνεια με αναπτύξεις νεφώσεων (Cu) οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν παρουσία έντονων αναπτύξεων αστάθειας (Cb) στην Μακεδονία, την Θράκη και την βορειοανατολική Θεσσαλία και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες - τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Σποραδικές μπόρες αργά το απόγευμα και σε νοτιότερα ηπειρωτικά τμήματα (ανατολική Στερεά, Αττική και Εύβοια) - περαιτέρω επιδείνωση του καιρού αργά την νύχτα στην Θεσσαλία.
 
Άνεμοι από ΒΔ/ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
 
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή - έως 31 βαθμούς στα βόρεια, έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 27 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Διαυγής ατμόσφαιρα.
Αθήνα 19-31 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 17-31 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 16-23 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 13-27 βαθμοί Κελσίου
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (ατμοσφαιρική πίεση στα 1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

 
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 
 
Το Σαββατοκύριακο (19 έως 20 Ιουνίου) αναμένονται νεφώσεις αστάθειας (Cb) με σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά (κυρίως το Σάββατο) - θερμοκρασία σε μικρή πτώση
 
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
 
Την βδομάδα 21 έως 27 Ιουνίου αναμένεται εξασθένηση της αστάθειας και σταδιακή βελτίωση του καιρού - θερμοκρασία σε άνοδο και σε υψηλά επίπεδα μετά τα μέσα της εβδομάδας (Εικόνα 1).
 
Εικόνα 1. Καιρική τάση το επόμενο 15ήμερο. 
 
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας - MSc
AMS member
YouWeather.com
 
Όροι Αναδημοσίευσης
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς την συγκατάθεση/άδεια του YouWeather.com.
  • Στο τέλος ή την αρχή του άρθρου θα αναγράφεται το όνομα του αρθρογράφου (Δημήτρης Καμπόλης) και η ιστοσελίδα (YouWeather.com)
  • H πηγή θα είναι ενεργό link προς το άρθρο και όχι προς την αρχική σελίδα του YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 14/6/2021