Ο καιρός στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 19 έως 20 Οκτωβρίου 2019

Ημερομηνία: 18 Οκτωβρίου 2019
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 19 ΕΩΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
 
Σάββατο: Νεφώσεις αστάθειας πυκνότερες στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα με σποραδικές μπόρες στα ηπειρωτικά τμήματα της προσήνεμης κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στα Πιέρια και τον Όλυμπο), στην νοτιοανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, το βόρειο Αιγαίο (κυρίως στην Χίο και την Σάμο) και την δυτική Κρήτη - αργά το απόγευμα δεν αποκλείεται πρόσκαιρα έντονη καταιγίδα στην Αττική.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΒΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή πτώση και έως 25 βαθμούς στα βόρεια, έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 26 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Αθήνα 14-25 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 15-25 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 16-22 βαθμοί Κελσίου, Ηράκλειο 13-23 βαθμούς Κελσίου
Κυριακή: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - νεφώσεις αστάθειας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην νοτιοανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά της Κρήτης. 
Άνεμοι από ΒΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 26 βαθμούς στα βόρεια, έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 26 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Αθήνα 15-26 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 15-26 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 16-22 βαθμοί Κελσίου, Ηράκλειο 13-23 βαθμούς Κελσίου
 
 
Δορυφορική εικόνα της Ελληνικής επικράτειας το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου 2019
Πηγή: worldview.earthdata.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (21 έως 27 Οκτωβρίου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τοπικές νεφώσεις αστάθειας την Τετάρτη και την Πέμπτη στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων.
Επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με σποραδικές βροχές και τοπικές μπόρες.
 Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης μετά την Τρίτη στο Αιγαίο σε ισχυρούς.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα από τις μέσες κλιματικές τιμές - σε σταδιακή πτώση το Σαββατοκύριακο.
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας
AMS member
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 18/10/2019