Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 14 έως 18 Μαΐου 2018

Ημερομηνία: 13 Μαΐου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 14 ΕΩΣ 18 ΜΑΙΟΥ 2018 
 
Δευτέρα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στις προσήνεμες στο βορειοδυτικό ρεύμα ορεινές περιοχές της ανατολικής και νότιας νησιωτικής χώρας - σταδιακά και μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στο βόρειο Ιόνιο καθώς και σε τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο νότιο Αιγαίο από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία σε ελαφρώς χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα και έως 25 βαθμούς στα βόρεια, έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 26 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα. 
Τρίτη: Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν σε τμήματα της Μακεδονίας (κυρίως στης Κοζάνη, την Πέλλα και την Ημαθία), της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου (κυρίως στην Αρκαδία, την Μεσσηνία και την Λακωνία) και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο νότιο Αιγαίο από ΝΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε άνοδο και έως 27 βαθμούς στα βόρεια, έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 26 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Τετάρτη: Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες στο νότιο Ιόνιο, την δυτική Στερεά, την βορειοδυτική Πελοπόννησο καθώς και σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην Φθιώτιδα) και της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας (κυρίως στην Μαγνησία και τις Σποράδες). Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στην κεντρική Μακεδονία και το βόρειο Αιγαίο και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες - πιθανόν τοπικά έντονα φαινόμενα προς το βράδυ στην Χαλκιδική, την Λήμνο και την Θάσο.
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - αργά το απόγευμα θα στραφούν στο Αιγαίο σε ΒΔ μέτριους.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 26 βαθμούς στα βόρεια, έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 27 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Πέμπτη: Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες στο νότιο Ιόνιο, την δυτική Στερεά, την βορειοδυτική Πελοπόννησο καθώς και σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην Φθιώτιδα) - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και σε τμήματα της βορειοανατολικής Πελοποννήσου και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 25 βαθμούς στα βόρεια, έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 27 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στην βόρεια Κρήτη θα είναι υψηλότερη και θα αγγίξει τοπικά τους 31 βαθμούς Κελσίου).
Παρασκευή: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Στερεά και την βόρεια Πελοπόννησο - τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και του βόρειου Αιγαίου και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες..
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο Αιγαίο σταδιακά από ΒΔ/ΔΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 27 βαθμούς στα βόρεια, έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 28 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (19 έως 20 Μαΐου) αναμένονται νεφώσεις αστάθειας με βροχές και σποραδικές μπόρες στα κεντρικά και νότια. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού την Κυριακή με γενικευμένη αστάθεια.
Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι - στο Ιόνιο από ΝΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα. Τοπικά έως τους 32 βαθμούς Κελσίου.
 
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (21 έως 27 Μαΐου) ξεκινάει με αστάθεια στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού προς τα τέλη της βδομάδας με γενικευμένες βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 13/5/2018