Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 28 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2018

Ημερομηνία: 27 Μαΐου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 28 ΜΑΙΟΥ ΕΩΣ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 
 
Δευτέρα: Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονία, της ανατολικής Θεσσαλίας, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου - τοπικά έντονα φαινόμενα στην Κάρπαθο και την Κάσο. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τς μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί - στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία σε μικρή πτώση και έως 26 βαθμούς στα βόρεια, έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 24 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (υψηλότερη κατά 4-5 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο και την Ρόδο). 
Τρίτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της κεντρικής Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Αστάθεια τις απογευματινές ώρες με τοπικές καταιγίδες και στην Ρόδο.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί - στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 27 βαθμούς στα βόρεια, έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 24 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (υψηλότερη κατά 4-5 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο και την Ρόδο χωρίς να αποκλείονται και θερμοκρασίες έως και 32 βαθμούς Κελσίου στην Ζάκυνθο).
Τετάρτη: Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί - στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 28 βαθμούς στα βόρεια, έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 25 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (υψηλότερη κατά 4-5 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο και την Ρόδο χωρίς να αποκλείονται θερμοκρασίες έως 32 βαθμούς Κελσίου στην Ζάκυνθο.
Πέμπτη: Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και μέχρι το απόγευμα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικά χώρας - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.
Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο Ιόνιο από Δ/ΔΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ανατολικά ηπειρωτικά και έως 28 βαθμούς στα βόρεια, έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 28 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Παρασκευή: Νεφώσεις με σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στην Χαλκιδική), την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως στο ανατολικό Πήλιο και τις Σποράδες) και την ανατολική Στερεά (κυρίως στην Εύβοια και την Αττική). Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του βόρειου Αιγαίου καθώς και στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Θεσσαλίας και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες - πιθανόν έντονα φαινόμενα προς το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή Καβάλας-Θάσου.
Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από ΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά ηπειρωτικά και έως 31 βαθμούς στα βόρεια, έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (χαμηλότερη κατά 4-5 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά) και έως 28 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (2 έως 3 Ιουνίου) αναμένονται νεφώσεις αστάθειας με βροχές και σποραδικές μπόρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά - γενικευμένα και τοπικά έντονα φαινόμενα στην Μακεδονία και την Θράκη. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τμήματα της νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας (ανατολική Στερεά και βορειοανατολική Πελοπόννησο)
Άνεμοι από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα - σε σημαντική πτώση την Κυριακή.
 
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (4 έως 10 Ιουνίου) ξεκινάει με αστάθεια σε αρκετές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας Ελλάδας. Σταδιακή βελτιωση του καιρού στα μέσα της βδομάδας και άνοδος της θερμοκρασίας.
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 27/5/2018