Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 3 έως 7 Ιουνίου 2019

Ημερομηνία: 2 Ιουνίου 2019
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 3 ΕΩΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
 
Δευτέρα: Νεφώσεις με σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, του βόρειου Αιγαίου, της δυτικής Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς - τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά και προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς, της υπόλοιπης Θεσσαλίας και της βόρειας Πελοποννήσου και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Εξασθένηση των φαινόμενα αργά το βράδυ εκτός από την νότια Χαλκιδική όπου αναμένεται πρόσκαιρα έντονη καταιγίδα.
Άνεμοι από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Κρητικό έως ισχυροί - από νότιες διευθύνσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 26 βαθμούς στα βόρεια, έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 25 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Αθήνα 15-27 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 13-26 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 11-23 βαθμοί Κελσίου
Τρίτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες σε τμήματα του βόρειου Ιόνιου, της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας και του βόρειου Αιγαίου. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της δυτικής Στερεάς, της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αργά το απόγευμα.
Άνεμοι από ΔΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο βορειοανατολικό Αιγαίο από ΝΝΑ με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 27 βαθμούς στα βόρεια, έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά θα είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 25 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Αθήνα 15-27 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 13-26 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 12-25 βαθμοί Κελσίου
Τετάρτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες - τοπικά έντονα φαινόμενα στην Ήπειρο, την δυτική Μακεδονίας και την βορειοδυτική Θεσσαλία.
Άνεμοι από ΝΔ/ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 27 βαθμούς στα βόρεια, έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 26 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Αθήνα 16-28 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 15-27 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 13-26 βαθμοί Κελσίου
Πέμπτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας (κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας) και της Θεσσαλίας και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 28 βαθμούς στα βόρεια, έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 27 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Αθήνα 17-30 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 16-28 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 14-27 βαθμοί Κελσίου
Παρασκευή: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας πυκνότερες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά με πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων (κυρίως στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας).
Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και βόρεια και έως 32 βαθμούς στα βόρεια, έως 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 27 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Αθήνα 21-34 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 17-32 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 15-29 βαθμοί Κελσίου
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (8 έως 9 Ιουνίου) αναμένονται καλές γενικά καιρικά συνθήκες με σποραδική αστάθεια στα βόρεια και ενδεχομένως στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα.
Θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και σε υψηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές - τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά έως τους 38 βαθμούς Κελσίου.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (10 έως 16 Ιουνίου) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται με θερμική αστάθεια στα βόρεια και τα ανατολικά και με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 2/6/2019