Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 10 έως 11 Μαρτίου 2018

Ημερομηνία: 9 Μαρτίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 10 ΕΩΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης κατά περιόδους πυκνότερες στην ανατολική και νότια Ελλάδα.
Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά στο Αιγαίο έως μέτριοι - στο Ιόνιο από ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 17 βαθμούς στα βόρεια, έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 16 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Κυριακή: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας τοπικά πυκνότερες στις ανατολικές και νότιες Κυκλάδες όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνεις μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο έως ισχυροί.
Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και έως 20 βαθμούς στα βόρεια, έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 18 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
 
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Μαρτίου 2018
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (12 έως 18 Μαρτίου) ξεκινάει με σποραδικές βροχές στα βόρεια οι οποίες την Τρίτη θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της χώρας - εντονότερα φαινόμενα τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και την ανατολική νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
Σποραδικές μπόρες την Τετάρτη στα ηπειρωτικά - χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα.
Βελτίωση του καιρού την Πέμπτη. Νέα επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή με τοπικές βροχές κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Καλές γενικά καιρικά συνθήκες το Σάββατο με σποραδικά φαινόμενα στα βόρεια. Σημαντική επιδείνωση του καιρού την Κυριακή με βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
 
Άνεμοι από ΝΝΑ/ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - την Τρίτη θα στραφούν σταδιακά σε Δ/ΔΒΔ έως ισχυρούς - και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στα μέσα της βδομάδας. Σε άνοδο την Παρασκευή και το Σάββατο αλλά σε νέα σημαντική πτώση την Κυριακή.
 
Χιονοδρομικά Κέντρα:
 
Καλές γενικά συνθήκες για χιονοδρομίες το Σαββατοκύριακο με αραιές νεφώσεις και ασθενείς έως μέτριους γενικά ανέμους.
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 9/3/2018