Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 3 έως 4 Μαρτίου 2018

Ημερομηνία: 2 Μαρτίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 3 ΕΩΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα - ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά και προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα όμως εκδήλωσης έντονης μπόρας στην Χίο και την Σάμο. Επιδείνωση του καιρού αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Μακεδονία με τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες - χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα με υψόμετρο >2100μ.
Κυριακή: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - σποραδικές μπόρες τις πρωινές ώρες σε περιοχές του Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της Θράκης και του ανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση του καιρού μέσα στην ημέρα και εκ νέου επιδείνωση αργά το βράδυ στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας.
 
Άνεμοι από ΝΔ/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν στο Ιόνιο σε ΝΑ με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 18 βαθμούς στα βόρεια, έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 21 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Μαρτίου 2018
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (5 έως 11 Μαρτίου) ξεκινάει με έντονη κακοκαιρία στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τοπικά ισχυρές βροχές στα κεντρικά και βόρεια.
Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού την Τρίτη με τοπικά έντονες βροχές στα βορειοδυτικά αλλά και γρήγορη βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι.
Τοπικές βροχές την Τετάρτη και την Πέμπτη στα δυτικά και βόρεια - καλύτερες καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές.
Βελτίωση του καιρού την Παρασκευή η οποία θα διατηρηθεί και το Σαββατοκύριακο.
 
Άνεμοι από ΔΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι - την Παρασκευή θα στραφούν σταδιακά σε Δ/ΔΒΔ με την ίδια ένταση - και θερμοκρασία σε πτώση στα μέσα της βδομάδας.
 
Χιονοδρομικά Κέντρα:
 
Καλές γενικά συνθήκες για χιονοδρομίες το Σαββατοκύριακο με αυξημένη νεφοκάλυψη μέσου και μεγάλου ύψους (>5000μ).
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 2/3/2018