Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 9 έως 10 Ιουνίου 2018

Ημερομηνία: 8 Ιουνίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 9 ΕΩΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες τις πρωινές ώρες σε τμήματα του βόρειου Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και της δυτικής Θεσσαλίας και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τοπικά έντονα φαινόμενα αργά το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία - αυξημένη πιθανότητα για καταιγίδα και στην Θεσσαλονίκη.
Άνεμοι από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από ΝΑ/ΑΝΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε μικρή πτώση και έως 32 βαθμούς στα βόρεια, έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά θα είναι χαμηλότερη κατά 5-6 βαθμούς Κελσίου) και έως 31 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Κυριακή: Νεφώσεις αστάθειας με τοπικές μπόρες τις πρωινές ώρες σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στην Χαλκιδική), της ανατολική Θεσσαλία (κυρίως στην ανατολική Μαγνησία και τις Σποράδες), της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην Εύβοια και την Χίο. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες - Πιθανή καταιγίδα αργά το απόγευμα και στην Αττική καθώς και στην Λέσβο.
Άνεμοι από ΒΔ/ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία σε πτώση και έως 30 βαθμούς στα βόρεια, έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά θα είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερη λόγω του ΒΔ ρεύματος) και έως 28 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Ιουνίου 2018
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (11 έως 17 Ιουνίου) ξεκινάει με τοπική αστάθεια στα Δωδεκάνησα καθώς και στα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας - καλές γενικά καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές. Επιδείνωση του καιρού την Τρίτη το βράδυ με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας - σποραδικές καταιγίδες και στην δυτική Κρήτη. Η αυξημένη αστάθεια θα διατηρηθεί έως το Σάββατο όπου θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση. Νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο το βράδυ με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - την Κυριακή ακόμα και στην νότια νησιωτική χώρα.
 
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί - την Πέμπτη θα εξασθενήσουν - και θερμοκρασία σε άνοδο και σε ελαφρώς υψηλότερα για την εποχή επίπεδα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Σε σημαντική πτώση το Σαββατοκύριακο.
 
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 8/6/2018