Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 24 έως 25 Νοεμβρίου 2018

Ημερομηνία: 23 Νοεμβρίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 24 ΕΩΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Νεφώσεις με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες σε τμήματα της προσήνεμης κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, του Ιονίου, της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και της βόρειας Κρήτης με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών. Επιδείνωση του καιρού αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο με τοπικά έντονες καταιγίδες.
Άνεμοι από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι - στο νότιο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στο Ιόνιο από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 14 βαθμούς στα βόρεια, έως 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 19 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη).
Κυριακή: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την δυτική Θεσσαλία, την δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο. Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου καθώς και στην ανατολική Στερεά και τις Κυκλάδες και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. 
Άνεμοι από ΝΔ/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, στο νότιο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και έως 16 βαθμούς στα βόρεια, έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 19 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
 
Προγνωστικό video καιρικών συνθηκών
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 06:00 έως Κυριακή 25 Νοεμβρίου 21:00
 
 
Προγνωστικό video ανέμων
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 06:00 έως Κυριακή 25 Νοεμβρίου 21:00
 
 
Δορυφορική εικόνα της Ελληνικής επικράτειας το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου 2018
Πηγή: worldview.earthdata.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (26 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου) ξεκινάει με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού το πρωί της Τρίτη στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα αλλά εκ νέου σημαντική επιδείνωση από το μεσημέρι και μετά - πολύ έντονα φαινόμενα στα δυτικά και από το βράδυ και σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς και του βόρειου Αιγαίου. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη και την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές βόρειας Ελλάδας. Βελτίωση του καιρού την Παρασκευή στα δυτικά - κακοκαιρία στις υπόλοιπες περιοχές με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά με τα φαινόμενα να περιορίζονται σταδιακά στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού το Σαββατοκύριακο στα ηπειρωτικά - τοπικά έντονες βροχές στην νότια νησιωτική χώρα.
 
Δημήτρης Καμπόλης
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 23/11/2018