Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 23 έως 27 Απριλίου 2018

Ημερομηνία: 23 Απριλίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 23 ΕΩΣ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 
 
Δευτέρα: Νεφώσεις με σποραδικές μπόρες στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Αργά το απόγευμα σποραδικές μπόρες αναμένονται και στα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου καθώς και της κεντρικής και δυτικής Κρήτης. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε άνοδο και έως 27 βαθμούς στα βόρεια, έως 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 22 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα. 
Τρίτη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - νεφώσεις αστάθειας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, της κεντρικής Μακεδονίας, της βόρειας Θεσσαλίας και της Θράκης καθώς και στα νοτιότερα τμήματα της Δωδεκανήσου (δεν αποκλείεται τοπικά έντονη αστάθεια στην Ρόδο).
Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και έως 27 βαθμούς στα βόρεια, έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 22 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Τετάρτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νότια και έως 27 βαθμούς στα βόρεια, έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 25 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Πέμπτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - σταδιακά και προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 27 βαθμούς στα βόρεια, έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 25 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Παρασκευή: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - σταδιακά και προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες.
Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά στο Ιόνιο θα στραφούν από ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 27 βαθμούς στα βόρεια, έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 26 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (28 έως 29 Απριλίου) αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές μπόρες στα δυτικά και νότια. Σταδιακά και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας - τοπικά έντονες καταιγίδες μέσα στην νύχτα σε τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας. Βροχές και σποραδικές μπόρες την Κυριακή στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα και την Ήπειρο - ηλιοφάνεια με κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι από ΑΝΑ/ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί στο νότιο Ιόνιο και το δυτικό Κρητικό και θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
 
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (30 Απριλίου έως 6 Μαίου) ξεκινάει με καλές γενικά καιρικά συνθήκες και αστάθεια στα βορειοανατολικά. Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 23/4/2018