Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 5 έως 9 Μαρτίου 2018

Ημερομηνία: 4 Μαρτίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 5 ΕΩΣ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 
 
Δευτέρα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - ασθενέστερα φαινόμενα και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Χιονοπτώσεις σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο >1800-2000μ.
Άνεμοι στο Ιόνιο από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από Α/ΑΝΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε πτώση στα κεντρικά και βόρεια και έως 14 βαθμούς στα βόρεια, έως 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στην νότια Πελοπόννησο θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη) και έως 20 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στην βόρεια Κρήτη θα είναι 4-5 βαθμούς υψηλότερη).
Τρίτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά - χιονοπτώσεις στα ορεινά με υψόμετρο >1800μ. Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές και σποραδικές μπόρες σε τμήματα της Μακεδονίας και της Δωδεκανήσου - επιδείνωση του καιρού μετά το μεσημέρι στην δυτική Θεσσαλία, την Μακεδονία και την κεντρική Στερεά με βροχές και τοπικές μπόρες - χιονοπτώσεις στα ορεινά με υψόμετρο >1900μ.
Άνεμοι στα βορειοδυτικά από Δ/ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, στις υπόλοιπες περιοχές από ΝΔ/ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 16 βαθμούς στα βόρεια, έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 21 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Τετάρτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στις υπόλοιπες περιοχές με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών στα ηπειρωτικά ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Σημαντική επιδείνωση του καιρού αργά το βράδυ στα δυτικά και βόρεια καθώς και στην ανατολική νησιωτική χώρα - τοπικά έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας.
Άνεμοι από ΝΔ/ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 18 βαθμούς στα βόρεια, έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 21 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα. Σε σημαντική πτώση αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά
Πέμπτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στα δυτικά καθώς και στην ανατολική νησιωτική χώρα - χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας. Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές με βροχές μικρής διάρκειας αλλά τοπικά έντονες πριν το μεσημέρι ως μετωπικό πέρασμα - χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - πρόσκαιρα στο μετωπικό πέρασμα έως πολύ ισχυροί.
Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και έως 16 βαθμούς στα βόρεια (σημαντικά χαμηλότερη στην βορειοδυτική Ελλάδα με μονοψήφιες τιμές ακόμα και τις μεσημεριανές ώρες), έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (σημαντικά χαμηλότερη στην δυτική Στερεά) και έως 17 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Παρασκευή: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού το μεσημέρι στα δυτικά με αστάθεια και τοπικές μπόρες.
Άνεμοι από Δ/ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 16 βαθμούς στα βόρεια, έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στην νότια Πελοπόννησο θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη) και έως 16 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (10 έως 11 Μαρτίου) αναμένονται καλές γενικά καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Άνεμοι απο ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά την Κυριακή θα στραφούν σε ΝΝΑ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία σε άνοδο την Κυριακή και σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
 
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (12 έως 18 Μαρτίου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας - τοπικά έως τους 28 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική μεταβολή του καιρού την Τρίτη και την Τετάρτη με πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 12 έως 14 βαθμών Κελσίου και σποραδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 4/3/2018