Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 11 έως 12 Μαΐου 2019

Ημερομηνία: 10 Μαίου 2019
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΕΩΣ 12 ΜΑΙΟΥ 2019
 
Σάββατο: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες τις πρωινές ώρες σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην Βοιωτία και την Φθιώτιδα), της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως στην Καβάλα), της Θράκης (κυρίως στην Ξάνθη) και του βόρειου Αιγαίου.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες - ένταση των φαινομένων και στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.
Σταδιακά και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε άνοδο και έως 25 βαθμούς στα βόρεια, έως 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 21 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Αθήνα 14-25 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 10-25 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 11-25 βαθμοί Κελσίου
Κυριακή: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σταδιακά και προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν σε τμήματα του βόρειου Ιόνιου, της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού μετά το απόγευμα και από τα δυτικά με τοπικές έντονες καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως ισχυροί (τοπικά μπουρίνια).
Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και έως 24 βαθμούς στα βόρεια, έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 23 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (στην βόρεια Κρήτη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 14-24 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 12-24 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 12-24 βαθμοί Κελσίου
 
 
Δορυφορική εικόνα της Ελληνικής επικράτειας το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Μαΐου 2019
Πηγή: worldview.earthdata.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (13 έως 19 Μαΐου) ξεκινάει με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας - ασθενέστερα και τοπικού χαρακτήρα στα δυτικότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς (Βοιωτία, Φωκίδα και Φθιώτιδα) και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Τοπικά έντονα φαινόμενα αργά το βράδυ της Δευτέρας στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Παρόμοιες καιρικά συνθήκες και τις υπόλοιπες ημέρες έως και την Παρασκευή με τοπικά έντονα φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και μετωπικά περάσματα καταιγίδων στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την νησιωτική χώρα - σταδιακή βελτίωση του καιρού από την Παρασκευή το μεσημέρι και από τα δυτικά.
Ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Θερμοκρασία σε χαμηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές.
Σε ραγδαία άνοδο το Σαββατοκύριακο της τάξης των 10 έως 12 βαθμών Κελσίου και τοπικά έως τους 32 βαθμούς Κελσίου.
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 10/5/2019