Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 2 έως 3 Μαρτίου 2019

Ημερομηνία: 1 Μαρτίου 2019
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 2 ΕΩΣ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
 
Σάββατο: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες σε τμήματα του Ιονίου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Πελοποννήσου, της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, του βόρειου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου - χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά και μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες - τοπικά έντονα φαινόμενα στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την δυτική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο >900-1000μ.
Άνεμοι από ΔΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Κρητικό έως ισχυροί - στο Ιόνιο και το βορειοανατολικό Αιγαίο από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή πτώση και έως 18 βαθμούς στα βόρεια (στην δυτική Μακεδονία θα είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερη), έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 16 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Αθήνα 6-17 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 5-18 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 4-17 βαθμοί Κελσίου
Κυριακή: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές σε περιοχές της προσήνεμης ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως στην Καβάλα και την Θάσο), της προσήνεμης κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στην Χαλκιδική), της ανατολικής Μαγνησίας και των Σποράδων, της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην Εύβοια, την ανατολική Βοιωτία και την Αττική), της Πελοποννήσου, της βόρειας Κρήτης και της Δωδεκανήσου - χιονοπτώσεις στα ορεινά με υψόμετρο >800-1000μ.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί.
Θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση και έως 15 βαθμούς στα βόρεια, έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 14 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (στο βόρειο Αιγαίο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).
Αθήνα 7-14 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 4-15 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 6-17 βαθμοί Κελσίου
 
 
Δορυφορική εικόνα της Ελληνικής επικράτειας το μεσημέρι της Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019
Πηγή: worldview.earthdata.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (4 έως 10 Μαρτίου) ξεκινάει με σποραδικές βροχές στην Πελοπόννησο - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. 
Βελτίωση του καιρού στην συνέχεια και μέχρι την το Σάββατο το απόγευμα όπου αναμένεται επιδείνωση του καιρού.
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 1/3/2019