Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 20 έως 21 Ιανουαρίου 2018

Ημερομηνία: 19 Ιανουαρίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 20 ΕΩΣ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στο βόρειο Ιόνιο, την ΄Ήπειρο και την δυτική Στερεά - χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές πυκνότερες στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, την δυτική Πελοπόννησο καθώς και σε τμήματα του βόρειου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών. Επιδείνωση του καιρού αργά το απόγευμα στην Μακεδονία και την Θράκη με βροχές και σποραδικές μπόρες - χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Κυριακή: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα δυτικά καθώς και σε περιοχές του ανατολικού Αιγαίου. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός προς το μεσημέρι στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά - τοπικά έντονα φαινόμενα στον άξονα Πελοπόννησος-ανατολική Στερεά-κεντρικό και βόρειο Αιγαίο-Θράκη. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην δυτική και βόρεια Ελλάδα θα ενταθούν όμως στην ανατολική και νοτιοανατολική νησιωτική χώρα - ισχυρές καταιγίδες αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα.
 
Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, την Κυριακή το βράδυ θα στραφούν στα δυτικά και βόρεια σε ΒΔ/ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο το Σάββατο και σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα - σε πτωση την Κυριακή και από τα βόρειοδυτικά.
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου 2018
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (22 έως 28 Ιανουαρίου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - σποραδικές βροχές ή χιονόνερο στα ορεινότερα τμήματα της ανατολικής νησιωτικής χώρας.
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού την Τρίτη και από τα βόρεια με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.
Τοπικές βροχές ή χιονόνερο την Τετάρτη στην νοτιοανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη - καλές καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Πέμπτη αλλά με σημαντική εξασθένηση των φαινομένων τα οποία μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της βόρειας Κρήτης και θα είναι τοπικού χαρακτήρα.
Καλές καιρικά συνθήκες την Παρασκευή. Επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο - κυρίως από την Κυριακή το απόγευμα.
 
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - την Τρίτη θα στραφούν πρόσκαιρα σε ΝΝΑ μέτριους - και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
 
Χιονοδρομικά Κέντρα:
 
Βάσει προγνωστικών στοιχείων τα χιονοδρομικά το επόμενο διάστημα δεν θα δεχθούν σημαντικές χιονοπτώσεις εξαιρουμένης της Κυριακής όπου θα υπάρξει ένα 6ωρο με αρκετά έντονα φαινόμενα στο σύνολο των χιονοδρομικών.
Καλές γενικά οι ημέρες για χιονοδρομία την επόμενη βδομάδα αλλά τοπικά ενισχυμένοι άνεμοι στα ψηλότερα λιφτ.
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 19/1/2018