Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 6 έως 7 Απριλίου 2019

Ημερομηνία: 5 Απριλίου 2019
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 6 ΕΩΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
 
Σάββατο: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, την Θεσσαλία, την προσήνεμη κεντρική Μακεδονία (Ημαθία, Πιερία, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική), την Στερεά, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα κατά τόπους είναι έντονα.
Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών σε τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της υπόλοιπης κεντρικής Μακεδονίας και της ανατολικής Μακεδονίας.
Σταδιακά και προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι στο Ιόνιο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από Α/ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στα υπόλοιπα πελάγη από ΑΝΑ/ΝΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί (τοπικά θυελλώσεις αργά το απόγευμα στο ανατολικό Κρητικό και το Καρπάθιο).
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 14 βαθμούς στα βόρεια, έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 17 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Αθήνα 13-16 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 11-14 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 12-17 βαθμοί Κελσίου
Κυριακή: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με αυξημένη πιθανότητα για σποραδικές μπόρες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε τμήματα του ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης.\
Πρόσκαιρη βελτίωση αργά το απόγευμα αλλά νέα σημαντική επιδείνωση αργά το βράδυ/ξημερώματα Δευτέρας στα δυτικά.
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο έως πολύ ισχυροί.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 18 βαθμούς στα βόρεια, έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 17 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Αθήνα 13-19 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 11-18 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 8-19 βαθμοί Κελσίου
 
 
Δορυφορική εικόνα της Ελληνικής επικράτειας το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Απριλίου 2019
Πηγή: worldview.earthdata.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (8 έως 14 Απριλίου) ξεκινάει με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Βελτίωση του καιρού στα μέσα της βδομάδας.
Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή - Καλές γενικά καιρικά συνθήκες το Σαββατοκύριακο.
Θερμοκρασία σε πτώση μέχρι τα μέσα της βδομάδας, σε σταδιακή άνοδο στην συνέχεια.
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 5/4/2019