Ο καιρός στην Ελλάδα την περίοδο 25 έως 28 Φεβρουαρίου 2020

Ημερομηνία: 24 Φεβρουαρίου 2019
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 25 ΕΩΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
 
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας κατά περιόδους πυκνότερες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Μακεδονία.
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία σε υψηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές και έως 15 βαθμούς στα βόρεια, έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 17 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Αθήνα 6-17 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 6-15 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 9-17 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 4-15 βαθμοί Κελσίου
 
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020: Νεφώσεις με σποραδικές μπόρες σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού μετά το απόγευμα με ένταση των φαινομένων και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές σε τμήματα του βόρειου Αιγαίο και της Δωδεκανήσου.
Άνεμοι από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 17 βαθμούς στα βόρεια, έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 19 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Αθήνα 6-17 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 6-17 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 8-16 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 7-17 βαθμοί Κελσίου
 
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, του βόρειου Αιγαίου, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της δυτικής/βορειοδυτικής Πελοποννήσου με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές του βόρειου Ιονίου και της Ηπείρου με υψόμετρο >500-800μ (πιθανή χιονόπτωση και μέσα στα Ιωάννινα), σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας με υψόμετρο >600-900μ και σε περιοχές της δυτικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου με υψόμετρο >800-1000μ. Τα φαινόμενα κατά τόπους στις δυτικές προσήνεμες ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα είναι έντονα - πιθανά προβλήματα στις μετακινήσεις.
Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και στα υπόλοιπα τμήματα της ανατολικής νησιωτικής χώρας και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες - ισχυρές χιονοπτώσεις σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας με υψόμετρο >500-700μ.
Βελτίωση του καιρού αργά το απόγευμα.
Άνεμοι από στο Ιόνιο ΒΔ/ΔΒΔ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί - στα υπόλοιπα πελάγη από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε πτώση και έως 12 βαθμούς στα βόρεια (στην δυτική Μακεδονία θα είναι 6-7 βαθμούς χαμηλότερη), έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι 8-10 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 17 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο Ιόνιο θα είναι 6-8 βαθμούς χαμηλότερη)
Αθήνα 9-15 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 7-12 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 9-14 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 8-17 βαθμοί Κελσίου
 
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - επιδείνωση του καιρού το μεσημέρι στα δυτικά με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι από ΔΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία σε άνοδο και έως 12 βαθμούς στα βόρεια, έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 14 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Αθήνα 2-13 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 2-12 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 5-12 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 4-12 βαθμοί Κελσίου
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (ατμοσφαιρική πίεση στα 1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

 
Σαββατοκύριακο: 
 
Το Σαββατοκύριακο (29 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναμένονται σποραδικές βροχές στα δυτικά καθώς και σε τμήματα της ανατολικής νησιωτικής χώρας - χιονοπτώσεις στα ορεινά. Καλύτερες καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές.
Θερμοκρασία σε πτώση και σε χαμηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική - θερμοκρασιακή:
Την βδομάδα (2 έως 8 Μαρτίου) η τάση είναι για θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις μέσες κλιματικές τιμές με αυξημένη πιθανότητα για ψυχρή εισβολή στα μέσα της βδομάδας.
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας - MSc
AMS member
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 24/2/2020