Μακροπρόθεσμη πρόγνωση καιρού - Μάρτιος 2018

 

Προγνωστικός χάρτης θερμοκρασιακής απόκλισης Ελλάδος για τον μήνα Μάρτιο - 2018.

Γενική τάση βάσει 3μηνης στατιστικής:
 
Μάρτιος 2018: Ο μήνας ξεκινάει με χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες - πιθανή έξαρση φαινομένων το διάστημα 6-10 Μαρτίου με τοπικά έντονες βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα μέσα του μήνα. Μεταβολή του καιρού το διάστημα 20-25 Μαρτίου με βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνοδος της θερμοκρασίας στα τέλη του μήνα.
 
Πιο αναλυτικά:
 
Δυτική Ελλάδα: Θερμοκρασία 0-1 βαθμούς πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές και βροχοπτώσεις πάνω από τον μέσο όρο.
-Θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις μέσες κλιματικές τιμές στις αρχές του μήνα και τοπικά φαινόμενα στα ηπειρωτικά ορεινά - πρόσκαιρη αλλά πιθανόν σημαντική επιδείνωση την περίοδο 6-10 Μαρτίου. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στην συνέχεια και βελτίωση του καιρού. Νέα μεταβολή του καιρού την περίοδο 21-27 Μαρτίου με τοπικά έντονες βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνοδος της θερμοκρασίας στα τέλη του μήνα.
 
Βόρεια Ελλάδα: Θερμοκρασία 0-1 βαθμούς πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές και βροχοπτώσεις πάνω από τον μέσο όρο.
-Θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις μέσες κλιματικές τιμές στις αρχές του μήνα και τοπικά φαινόμενα - σημαντική μεταβολή του καιρού την περίοδο 6-11 Μαρτίου με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στην συνέχεια και τοπικά φαινόμενα. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας την περίοδο 20-25 Μαρτίου με αυξημένη πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές. Άνοδος της θερμοκρασίας στα τέλη του μήνα.
 
Ανατολική Ελλάδα: Θερμοκρασίες 0-1 βαθμούς πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές και βροχοπτώσεις πάνω από τον μέσο όρο.
-Θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις μέσες κλιματικές τιμές στις αρχές του μήνα και σποραδικά φαινόμενα. Σημαντική μεταβολή του καιρού την περίοδο 6-10 Μαρτίου με τοπικά έντονα φαινόμενα - ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνοδος της θερμοκρασίας το δεύτερο 10ήμερο. Πτώση της θερμοκρασίας την περίοδο 20-26 Μαρτίου με χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνοδος της θερμοκρασίας στα τέλη του μήνα.
 
Νότια Ελλάδα: Θερμοκρασία κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές και βροχοπτώσεις κάτω από τον μέσο όρο.
-Θερμοκρασίες χαμηλότερες από τις μέσες κλιματικές και σποραδικά  φαινόμενα - εντονότερα την περίοδο 6-10 Μαρτίου. Άνοδος της θερμοκρασίας το δεύτερο 10ήμερο και ενισχυμένοι Ν άνεμοι. Πτώση της θερμοκρασίας την περίοδο 20-25 Μαρτίου και αστάθεια (τοπικά έντονες μπόρες). Άνοδος της θερμοκρασίας στα τέλη του μήνα.
 
Δημήτρης Καμπόλης
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 26/2/2018