Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 17 έως 18 Νοεμβρίου 2018

Ημερομηνία: 16 Νοεμβρίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 17 ΕΩΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, την Θεσσαλία, την δυτική Στερεά, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τμήματα του βόρειου Αιγαίου (κυρίως στην Χίο, την Σάμο και την Ικαρία), τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα - τοπικά έντονα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά με υψόμετρο >1200μ καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της κεντρικής Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας με υψόμετρο >700μ. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - στο νότιο Αιγαίο από ΑΝΑ/ΝΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε πτώση και έως 10 βαθμούς στα βόρεια (στην δυτική Μακεδονία θα είναι 7-8 βαθμούς χαμηλότερη), έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 20 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (στο Ιόνιο θα είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερη).
Κυριακή: Νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας (ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις νωρίς το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και το βόρειο Αιγαίο αλλά με σημαντική επιδείνωση προς το μεσημέρι) - τοπικά έντονα φαινόμενα στα δυτικά και νότια και μετά το μεσημέρι και στην βόρεια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά με υψόμετρο >1400μ καθώς και σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας με υψόμετρο >800μ.
Άνεμοι στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι στο νότιο Αιγαίο από ΑΝΑ/ΝΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 11 βαθμούς στα βόρεια, έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 19 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (στο Ιόνιο θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).
 
Δορυφορική εικόνα της Ελληνικής επικράτειας το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου 2018
Πηγή: worldview.earthdata.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (19 έως 25 Νοεμβρίου) ξεκινάει με σποραδικά φαινόμενα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας αλλά και μεγάλα διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Επιδείνωση του καιρού την Τρίτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια - τοπικά έντονα φαινόμενα. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Τετάρτη και την Πέμπτη με τα φαινόμενα να επηρεάζουν πλέον και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σταδιακή βελτίωση του καιρού την Πέμπτη αλλά με ψυχρό μετωπικό πέρασμα από τα βορειοδυτικά προς τα ανατολικά το οποίο θα αφήσει πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε χαμηλά σχετικά υψόμετρο της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (>500μ). Πρόσκαιρα φαινόμενα στα ανατολικά προσήνεμα και την νότια νησιωτική χώρα το Σαββατοκύριακο με πιθανή νέα επιδείνωση του καιρού το απόγευμα της Κυριακής.
 
Δημήτρης Καμπόλης
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 16/11/2018