Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 12 έως 16 Μαρτίου 2018

Ημερομηνία: 11 Μαρτίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 12 ΕΩΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 
 
Δευτέρα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο καθώς και σε τμήματα της Μακεδονίας και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού αργά το βράδυ με βροχές και τοπικές μπόρες και στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, στην δυτική Στερεά, την βορειοδυτικής Πελοπόννησο καθώς και σε τμήματα της Θράκης, της δυτικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, των Σποράδων και του βόρειου Αιγαίου.
Άνεμοι από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί, στο Ιόνιο θα στραφούν μετά το μεσημέρι σε Δ/ΔΒΔ μέτριους.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 20 βαθμούς στα βόρεια, έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στην νότια Πελοπόννησο θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη) και έως 21 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Τρίτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο καθώς και σε τμήματα της Θράκης, της Θεσσαλίας, του βόρειου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου - χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Σχετική βελτίωση του καιρού αργά το απόγευμα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Κρητικό έως ισχυροί.
Θερμοκρασία σε πτώση και έως 19 βαθμούς στα βόρεια, έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά θα είναι 6-7 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 18 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Τετάρτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την βορειοδυτική Πελοπόννησο καθώς και σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης - χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στις υπόλοιπες περιοχές. Σημαντική επιδείνωση του καιρού αργά το βράδυ στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.
Άνεμοι από ΝΔ/ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση και έως 17 βαθμούς στα βόρεια, έως 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 18 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Πέμπτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, του βόρειου Αιγαίου, των Κυκλάδων, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου - χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, τις ανατολικές Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα - τοπικά έντονες μπόρες.
Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί.
Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση και έως 16 βαθμούς στα βόρεια, έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 15 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Παρασκευή: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού το μεσημέρι στα βορειοδυτικά με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών.
Άνεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι - στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι από ΒΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 18 βαθμούς στα βόρεια, έως 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στην νότια Πελοπόννησο θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη) και έως 17 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (17 έως 18 Μαρτίου) αναμένονται αρχικά καλές γενικά καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή στα δυτικά και βόρεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες - τοπικά έντονα φαινόμενα. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού μετά το μεσημέρι με τοπικές καταιγίδες και στην ανατολική νησιωτική χώρα - χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς. Άνεμοι απο Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με περαιτέρω ενίσχυση αργά το βράδυ του Σαββάτου σε τοπικά πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις και θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο το Σάββατο και σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Σε κατακόρυφη πτώση την Κυριακή.
 
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (19 έως 25 Μαρτίου) ξεκινάει με άσχημες καιρικά συνθήκες συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - ισχυρές βροχές στα νοτιότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης - με ανοιχτό το ενδεχόμενο για χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα. Σχετική βελτίωση του καιρού στην συνέχεια αλλά με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στα ορεινά/ημιορεινά.
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 11/3/2018