Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 15 έως 19 Οκτωβρίου 2018

Ημερομηνία: 14 Οκτωβρίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 15 ΕΩΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 
 
Δευτέρα: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές κυρίως ώρες σε τμήματα της Μαγνησίας, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Βοιωτία, την Αττική, την Κορινθία, τις δυτικές Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη - σταδιακά και προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην βόρεια Κρήτη. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι στο Αιγαίο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι - στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 23 βαθμούς στα βόρεια, έως 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 21 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο Ιόνιο θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη). 
Τρίτη: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Σκύρο, την ανατολική και νότια Εύβοια και την βόρεια Κρήτη. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι στο Αιγαίο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι - στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 23 βαθμούς στα βόρεια, έως 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 22 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο Ιόνιο θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη).
Τετάρτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Άνεμοι στο Αιγαίο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι - στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 24 βαθμούς στα βόρεια, έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 23 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο Ιόνιο θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη).
Πέμπτη: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε τμήματα του κεντρικού και νότιου Ιονίου, της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου - τοπικά έντονα φαινόμενα στην νότια Πελοπόννησο. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν στην ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο και θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι στο Αιγαίο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στα υπόλοιπα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 24 βαθμούς στα βόρεια έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 24 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Παρασκευή: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, τα νοτιότερα τμήματα της Ηπείρου, την δυτική Στερεά και την βόρεια Πελοπόννησο - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Χαλκιδική και το βόρειο Αιγαίο και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι από ΒΑ/ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο νότιο Κρητικό από Ν διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 24 βαθμούς στα βόρεια, έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 24 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στην βόρεια Κρήτη θα είναι 5-6 βαθμούς υψηλότερη και τοπικά έως τους 30 βαθμούς Κελσίου).
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (20 έως 21 Οκτωβρίου) αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Άνεμοι σταδιακά από Ν διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα.
 
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (22 έως 28 Οκτωβρίου) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται βροχερή και με θερμοκρασία σε πτώση η οποία ενδέχεται να είναι σημαντική το Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου.
 
Δημήτρης Καμπόλης
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 14/10/2018