Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 25 έως 28 Ιουνίου 2019

Ημερομηνία: 25 Ιουνίου 2019
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 25 ΕΩΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
 
Τρίτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στην Ημαθία, την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική), της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς, του Ιονίου και της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες.
Επιδείνωση του καιρού αργά το βράδυ στην νοτιοανατολική Θεσσαλία και την βορειοανατολική Στερεάς (Μαγνησία, Φθιώτιδα και Εύβοια) με τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και στο Ιόνιο από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 31 βαθμούς στα βόρεια, έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά ηπειρωτικά και την νότια Πελοπόννησο θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη) και έως 30 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Αθήνα 23-34 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 19-32 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 20-33 βαθμοί Κελσίου
Τετάρτη: Νεφώσεις αστάθειας με μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες - πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών βροχών και σε τμήματα του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως στην Χίο).
Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι  και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως ισχυροί - στο Ιόνιο από Α/ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία σε μικρή πτώση και έως 31 βαθμούς στα βόρεια, έως 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 28 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο Ιόνιο θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 22-33 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 20-31 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 20-33 βαθμοί Κελσίου
Πέμπτη: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της βορειοανατολικής Πελοποννήσου και της βορειοδυτικής Κρήτης με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών - σταδιακή βελτίωση του καιρού μέχρι το μεσημέρι.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως ισχυροί.
Θερμοκρασία σε άνοδο και έως 35 βαθμούς στα βόρεια, έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 29 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο Ιόνιο θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 22-33 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 20-34 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 20-34 βαθμοί Κελσίου
Παρασκευή: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις έως ισχυροί.
Θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και βόρεια και έως 36 βαθμούς στα βόρεια, έως 37 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 28 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο νότιο Ιόνιο θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 24-36 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 22-36 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 24-35 βαθμοί Κελσίου
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (29 έως 30 Ιουνίου) αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες - εντονότερα φαινόμενα το Σάββατο στην δυτική Ελλάδα και την Κυριακή στα ανατολικά ηπειρωτικά. 
Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση της τάξης των 10 έως 12 βαθμών Κελσίου με τις μέγιστες την Κυριακή στα ανατολικά έως τους 28 βαθμούς Κελσίου.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (1 έως 7 Ιουλίου) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται καλή μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουλίου όπου υπάρχει πιθανότητα για σημαντική επιδείνωση με βροχές και τοπικές καταιγίδες.
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 25/6/2019