Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 4 έως 8 Ιουνίου 2018

Ημερομηνία: 3 Ιουνίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 4 ΕΩΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 
 
Δευτέρα: Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες τις πρωινές ώρες σε τμήματα της Θεσσαλίας και της Θράκης. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τς μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην Φθιώτιδα, την κεντρικής Εύβοια και την ανατολική Αττική) και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες. Σποραδικές καταιγίδες αργά το απόγευμα και σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και πιθανόν έντονα φαινόμενα στο Άγιο Όρος.
Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 32 βαθμούς στα βόρεια, έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 29 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα. 
Τρίτη: Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες τις πρωινές ώρες σε τμήματα της Θράκης και του βόρειου Αιγαίου (κυρίως στην Λέσβο) - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν στην κεντρική Μακεδονία με πιθανότητα εκδήλωσης ισχυρής καταιγίδας στην Θεσσαλονίκη.
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ/ΔΝΔ με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και έως 32 βαθμούς στα βόρεια, έως 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (χαμηλότερες κατά 4-5 βαθμού στην δυτική Ελλάδα) και έως 29 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (υψηλότερη κατά 3-4 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Ιόνιο και σε τμήματα της Κρήτης).
Τετάρτη: Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της Μακεδονίας και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι από Δ διευθύνσεις μέτριοι - στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα λόγω τοπικών συνθηκών (καταβάτες άνεμοι) και έως 32 βαθμούς στα βόρεια, έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (τοπικά στην Λακωνία έως τους 37 βαθμούς Κελσίου) και έως 29 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (υψηλότερη κατά 4-5 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Ιόνιο και την Κρήτη).
Πέμπτη: Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες τις πρωινές ώρες σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο Ιόνιο από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 32 βαθμούς στα βόρεια, έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 30 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Παρασκευή: Νεφώσεις με σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε τμήματα του νότιου Ιονίου και της δυτικής και νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες - περαιτέρω επιδείνωση του καιρού αργά το βράδυ στην Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά καθώς και σε τμήματα των Κυκλάδων και την Κρήτης με βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - το βράδυ θα στραφούν σταδιακά στα κεντρικά και νότια σε ΝΑ ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή πτώση μετά το μεσημέρι και έως 30 βαθμούς στα βόρεια, έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 29 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (9 έως 10 Ιουνίου) αναμένονται νεφώσεις αστάθειας με βροχές και σποραδικές μπόρες στην Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Βελτίωση του καιρού την Κυριακή και καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα - τοπικά έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.
 
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (11 έως 17 Ιουνίου) ξεκινάει καλές καιρικά συνθήκες και περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια. Επιδείνωση του καιρού στα μέσα της βδομάδας με πτώση της θερμοκρασίας και γενικευμένες βροχές στα κεντρικά, ανατολικά και νότια.
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 3/6/2018