Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 9 έως 13 Ιουλίου 2018

Ημερομηνία: 8 Ιουλίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 9 ΕΩΣ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 
 
Δευτέρα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στην ανατολική Χαλκιδική και το Άγιο Όρος) και του βόρειου Αιγαίου (κυρίως στην Λήμνο και την Χίο). Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες - αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και βόρεια ηπειρωτική χώρα (τοπικά έντονα φαινόμενα στην Πιερία και την ανατολική Θεσσαλία).
Άνεμοι στο Αιγαίο από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στα υπόλοιπα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία σε πτώση και έως 30 βαθμούς στα βόρεια, έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 29 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα. 
Τρίτη: Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στο Άγιο Όρος), του βόρειου Αιγαίου (κυρίως στην Λήμνο) και της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην Αττική). Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 31 βαθμούς στα βόρεια, έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 29 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Τετάρτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν στον ηπειρωτικό κορμό της Πίνδου, της Ροδόπης καθώς και στα ηπειρωτικά ορεινά της Πελοποννήσου και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι στο Αιγαίο από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 32 βαθμούς στα βόρεια, έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 30 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Πέμπτη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Άνεμοι από ΒΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά στο Αιγαίο έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και σε υψηλά επίπεδα και έως 34 βαθμούς στα βόρεια, έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 31 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Παρασκευή: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως ισχυροί.
Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και σε υψηλά επίπεδα και έως 35 βαθμούς στα βόρεια, έως 38 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 32 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (14 έως 15 Ιουλίου) αναμένονται καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή πτώση την Κυριακή.
 
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (16 έως 22 Ιουλίου) ξεκινάει με αστάθεια στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση του καιρού στα μέσα της βδομάδας και άνοδος της θερμοκρασίας.
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 8/7/2018