Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 12 έως 13 Μαΐου 2018

Ημερομηνία: 11 Μαΐου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 12 ΕΩΣ 13 ΜΑΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Νεφώσεις αστάθειας με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε τμήματα του Ιονίου, της κεντρικής Μακεδονίας και της βόρειας Κρήτης. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Αργά το βράδυ μπόρα τοπικά έντονη πιθανόν να σημειωθεί στην νοτιοανατολική Πελοπόννησο και τα Κύθηρα.
Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως ισχυροί - στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 24 βαθμούς στα βόρεια, έως 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 22 βαθμούς στην νησιωτική χώρα. Κατά την διάρκεια των φαινόμενων η θερμοκρασία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη,
Κυριακή: Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε τμήματα του Ιονίου καθώς και στα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου - τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 25 βαθμούς στα βόρεια, έως 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 22 βαθμούς στην νησιωτική χώρα. Κατά την διάρκεια των φαινομένων η θερμοκρασία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Μαίου 2018
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (14 έως 20 Μαΐου) ξεκινάει με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά. Επιδείνωση το καιρού την Τρίτη στα δυτικά και βόρεια καθώς και σε τμήματα της νότιας νησιωτικής χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Τετάρτη. Σχετική βελτίωση του καιρού την Πέμπτη και την Παρασκευή με την αστάθεια να περιορίζεται στα ηπειρωτικά ορεινά της μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Νέα επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο.
 
Άνεμοι από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ/ΒΒΔ με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία σε πρόσκαιρη άνοδο την Δευτέρα και την Τρίτη - σε πτώση στην συνέχεια.
 
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 11/5/2018