Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 16 έως 17 Φεβρουαρίου 2019

Ημερομηνία: 15 Φεβρουαρίου 2019
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 16 ΕΩΣ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
 
Σάββατο: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο σε τμήματα της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας (κυρίως στην ανατολική και νοτιοανατολική Μαγνησία και τις Σποράδες), της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην ανατολική Φθιώτιδα, την Βοιωτία, την Εύβοια και την Αττική) και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου - χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >300-500μ. Βροχές και τοπικές καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι από ΒΒΑ/ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί - σε σταδιακή εξασθένηση αργά το απόγευμα.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 11 βαθμούς στα βόρεια, έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 14 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (στην βόρεια χώρα θα είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερη).
Αθήνα 6-13 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 4-11 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 1-14 βαθμοί Κελσίου
Κυριακή: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην νότια Εύβοια, τις δυτικές Κυκλάδες, την βόρειο Κρήτη και τα νότια Δωδεκάνησα - χιονοπτώσεις στα ορεινά/ημιορεινά της νότιας Εύβοιας και της Κρήτης. Σταδιακά και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην βόρεια Κρήτη. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί.
Θερμοκρασία σε άνοδο και έως 12 βαθμούς στα βόρεια, έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 14 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (στην βόρεια Κρήτη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).
Αθήνα 3-12 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 1-12 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 2-14 βαθμοί Κελσίου
 
Δορυφορική εικόνα της Ελληνικής επικράτειας το μεσημέρι της Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019
Πηγή: worldview.earthdata.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (18 έως 24 Φεβρουαρίου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες και σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας έως την Παρασκευή.
Επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή το απόγευμα στα βόρεια και βορειοανατολικά με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας - σταδιακά και προς την Κυριακή τα φαινόμενα θα ενταθούν στα ανατολικά προσήνεμα.
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 15/2/2019