Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 2 έως 3 Ιουνίου 2018

Ημερομηνία: 1 Ιουνίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 2 ΕΩΣ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες τις πρωινές ώρες σε τμήματα του κεντρικού και νότιου Ιονίου. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Αργά το απόγευμα η αστάθεια θα ενταθεί στην προσήνεμη κεντρική Μακεδονία και την βορειοανατολική Θεσσαλία.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί - στην ανατολική Κρήτη και το νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 31 βαθμούς στα βόρεια, έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 30 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (στην βόρεια Κρήτη, και τις Κυκλάδες θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη λόγω του ενισχυμένου βόρειου ρεύματος).
Κυριακή: Νεφώσεις αστάθειας με μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες - τοπικά έντονα φαινόμενα σε περιοχές της Πελοποννήσου και της κεντρικής Μακεδονίας. Πιθανή καταιγίδα αργά το απόγευμα και στην Αττική.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι - στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 30 βαθμούς στα βόρεια, έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 28 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (σε πτώση στο Ιόνιο).
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Ιουνίου 2018
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (4 έως 10 Ιουνίου) ξεκινάει με περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά - καλές γενικά καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές. Επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη το βράδυ με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια οι οποίες την Πέμπτη θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Βελτίωση του καιρού την Παρασκευή - αυξημένη αστάθεια το Σαββατοκύριακο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
 
Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - την Τετάρτη θα στραφούν στα νότια σε νότιους μέτριους - και θερμοκρασία σε άνοδο και σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα κυρίως στα μέσα της βδομάδας όπου θα έχουμε γενικευμένες θερμοκρασίες 34+ βαθμών Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά.
 
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 1/6/2018