Ο καιρός στην Ελλάδα την περίοδο 7 έως 10 Σεπτεμβρίου 2021

Ημερομηνία: 6 Σεπτεμβρίου 2021
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 7 ΕΩΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021
 
Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με σποραδικές βροχές σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της βορειοανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Στερέας, της Αττικής, της Εύβοιας, της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της βόρειας Κρήτης.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές
 
Άνεμοι από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ισχυροί έως πολύ ισχυροί - στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι.
 
Θερμοκρασία σε μικρή πτώση και σε χαμηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές - έως 25 βαθμούς στα βόρεια, έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Αττικής, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 24 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στην νότια Κρήτη και τα νότια Δωδεκάνησα θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη).
Διαυγής ατμόσφαιρα.
Αθήνα 16-24 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 15-25 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 19-28 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 20-22 βαθμοί Κελσίου
Λάρισα 14-25 βαθμοί Κελσίου
Ιωαννινα 12-23 βαθμοί Κελσίου
 
Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με σποραδικές βροχές και τοπικές μπόρες σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Αττικής, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των δυτικών Κυκλάδων και της βόρειας Κρήτης
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές κατά περιόδους πυκνότερες στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής κυρίως διάρκειας.
 
Άνεμοι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ισχυροί - στο βορειοανατολικό Αιγαίο από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
 
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε χαμηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές - έως 25 βαθμούς στα βόρεια, έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Αττικής, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 24 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο Ιόνιο, την νότια Κρήτη και τα νότια Δωδεκάνησα θα είναι 2-4 βαθμούς υψηλότερη).
Διαυγής ατμόσφαιρα.
Αθήνα 16-24 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 18-25 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 20-28 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 19-24 βαθμοί Κελσίου
Λάρισα 17-23 βαθμοί Κελσίου
Ιωάννινα 13-23 βαθμοί Κελσίου
 
Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με βροχές και σποραδικές μπόρες σε τμήματα της νοτιονατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Αττικής, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της βόρειας Κρήτη.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες.
Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού αργά το βράδυ σε τμήματα της Πελοποννήσου καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του βόρειου Αιγαίου και των πέριξ περιοχών.
 
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι - στο Θρακικό από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
 
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε χαμηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές - έως 25 βαθμούς στα βόρεια, έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (σε τμηματα της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Αττικής, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 26 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Διαυγής ατμόσφαιρα.
Αθήνα 14-24 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 18-25 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 18-27 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 19-23 βαθμοί Κελσίου
Λάρισα 17-24 βαθμοί Κελσίου
Ιωάννινα 10-20 βαθμοί Κελσίου
 
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021: Βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή του βόρειου Αιγαίου και τις πέριξ περιοχές (νότια Χαλκιδική, ανατολική Μαγνησία, Σποράδες, ανατολική Εύβοια και Χίος) - σποραδικά φαινόμενα την Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Αττική, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσει μέτριοι έως ισχυροί - στο βορειοανατολικό Αιγαίο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
 
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο - έως 28 βαθμούς στα βόρεια, έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 26 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Διαυγής ατμόσφαιρα.
Αθήνα 14-27 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 16-28 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 18-26 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 19-24 βαθμοί Κελσίου
Λάρισα 14-28 βαθμοί Κελσίου
Ιωάννινα 10-25 βαθμοί Κελσίου
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (ατμοσφαιρική πίεση στα 1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

 
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 
 
Το Σαββατοκύριακο (11 έως 12 Σεπτεμβρίου) αναμένονται καλές γενικά καιρικά συνθήκες και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.
 
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
 
Την βδομάδα 13 έως 19 Σεπτεμβρίου αναμένονται βροχές και σποραδικές μπόρες κυρίως σε τμήματα της δυτικής και βορειοδυτικής Ελλάδας. Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο (Εικόνα 1).
 
Εικόνα 1. Καιρική τάση το επόμενο 15ήμερο. 
 
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας - MSc
AMS member
YouWeather.com
 
Όροι Αναδημοσίευσης
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς την συγκατάθεση/άδεια του YouWeather.com.
  • Στο τέλος ή την αρχή του άρθρου θα αναγράφεται το όνομα του αρθρογράφου (Δημήτρης Καμπόλης) και η ιστοσελίδα (YouWeather.com)
  • H πηγή θα είναι ενεργό link προς το άρθρο και όχι προς την αρχική σελίδα του YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 6/9/2021