Μακροπρόθεσμη πρόγνωση καιρού - Νοέμβριος 2019

 

Προγνωστικοί χάρτες θερμοκρασιακής τάσης στα 850hPa και θερμοκρασιακής πιθανότητας (θερμού/ψυχρού σεναρίου) για τον μήνα Νοέμβριο 2019.

Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa
 
 
 
Θερμοκρασιακή πιθανότητα εκδήλωσης θερμού/ψυχρού σεναρίου.
Επεξήγηση: Οι αριθμοί υποδηλώνουν % πιθανότητα εκδήλωσης θερμού/ψυχρού σεναρίου με κλίμακα -100% (βαθύ μπλέ χρώμα) έως +100% (βαθύ κόκκινο χρώμα) ως εύρος απόκλισης από την μέση κλιματική τιμή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Συνοπτικά:
1-10 Νοεμβρίου: Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα μέσα κυρίως του δεκαημέρου - χιονοπτώσεις στα ορεινά. Θερμοκρασία σε σταδιακή αλλά σημαντική πτώση.
11-20 Νοεμβρίου: Χαμηλές θερμοκρασίες στις αρχές του δεκαημέρου. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας(πιθανόν και στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας) και έντονες θερμοκρασιακές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στην ΒΔ και την ΝΑ Ελλάδα. Ενισχυμένο Β ρεύμα μετά τα μέσα του μήνα και επιδείνωση του καιρού στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα. 
21-31 Νοεμβρίου: Χαμηλές θερμοκρασίες στις αρχές του δεκαήμερου και χιονοπτώσεις στα ανατολικά και βόρεια ορεινά. Ενισχυμένο Ν/ΝΔ ρεύμα στα τέλη του μήνα και κατά τόπους έντονες καταιγίδες. Άνοδος της θερμοκρασίας στα τέλη του μήνα, σημαντικότερη στην νότια νησιωτική χώρα.
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας
AMS Member
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 22/10/2019