Όροι Χρήσης

 
Όροι Χρήσης
 
Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας, πριν αποφασίσετε να τη χρησιμοποιήσετε.
Οι παρακάτω όροι χρήσης έχουν εφαρμογή στην Ιστοσελίδα http://www.youweather.com, η οποία μπορεί να αναφέρεται παρακάτω ως «Ιστοσελίδα», «YouWeather», «εμάς», «εμείς», «μας» κλπ. Έχουν σκοπό να σας ενημερώσουν για τις πληροφορίες και τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε, πως τις χρησιμοποιούμε, πως τις προστατεύουμε και τι είδους επιλογές έχετε ως προς την ιδιωτικότητά σας.
 
Πνευματικά Δικαιώματα
 
Το περιεχόμενο του Ιστολογίου διατίθεται με συγκεκριμένη άδεια πνευματικών δικαιωμάτων (Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο) της οποίας οι όροι ισχύουν ανεξάρτητα από τις παρακάτω πληροφορίες που παρέχονται για δική σας κατανόηση και ενημέρωση και τους οποίους πρέπει να συμβουλευθείτε πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο άρθρο μας με οποιοδήποτε τρόπο. Πρακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε ελεύθερα το περιεχόμενο του “YouWeather”, εφόσον:
-Δεν το χρησιμοποιήσετε για εμπορικούς σκοπούς
-Αναφέρεται το όνομα της Ιστοσελίδας και παρέχεται ένας σύνδεσμος επιστροφής στην παρούσα ιστοσελίδα -Δεν τροποποιήσετε το περιεχόμενο με οποιοδήποτε τρόπο
 
Πολιτική Ιδιωτικότητας και Προσωπικά Δεδομένα
 
Τι είδους πληροφοριών συλλέγουμε
Το μοναδικό είδος προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε είναι το email (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) σας, αν και όποτε εσείς αποφασίσετε να εγγραφείτε στις αυτόματες ειδοποιήσεις του «YouWeather».
 
Συνδρομή μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου
Η συλλογή γίνεται με αυτόματο τρόπο μέσω της υπηρεσίας feedburner: Όταν γράφετε το email σας, αυτό καταχωρείται σε μία βάση δεδομένων (λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), στην οποία έχουμε πρόσβαση μόνο εμείς και φιλοξενείται (hosted) από το feedburner. Η υπηρεσία στέλνει αυτόματα ενημερώσεις στις καταχωρημένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις, σε συχνότητα που εσείς επιλέγετε, για κάθε νέα ανάρτηση στο «YouWeather». Μπορείτε να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε, ακολουθώντας δύο απλά βήματα: 1. Ανοίγετε σε ένα οποιοδήποτε μήνυμα που σας έχει έρθει από το «YouWeather»
2. Πηγαίνετε κάτω από το κείμενο του μηνύματος, στο σύνδεσμο “unsubscribe” (ελληνιστί «διαγραφή»).
Σε περίπτωση που επιλέξετε αυτή την οδό, η διαγραφή σας γίνεται και πάλι αυτόματα (μέσω της υπηρεσίας feedburner), και το «YouWeather» δε θα έχει καμία επικοινωνία μαζί σας από εκεί και πέρα. Αν όμως παρατηρήσετε ότι συνεχίζεται η λήψη ενημερώσεων παρά το ότι έχετε διαγραφεί, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.youweather.com/contact.php θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατέψουμε τα δεδομένα σας και να διαγραφείτε από τη λίστα μας.
 
Διαχείριση των Διευθύνσεων Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου
Δεν κάνουμε κανέναν απολύτως έλεγχο για την εγκυρότητα του email σας ή τυχόν άλλα στοιχεία που προκύπτουν (πχ το όνομά σας, αν το χρησιμοποιείτε ως τμήμα της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).
Το «YouWeather» δε θα σας στείλει ποτέ spam (αζήτητη επικοινωνία), ούτε θα προβεί σε κοινοποίηση εμπορικού, πολιτικού ή διαφημιστικού ή άλλου είδους ενοχλητικού περιεχομένου. Διατηρεί όμως το δικαίωμα, για όσο καιρό δεν έχετε διαγραφεί από τη λίστα επαφών του, να σας ενημερώνει με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κάθε έκτακτο γεγονός ή ανακοίνωση που θα έχει σχέση με την Ιστοσελίδα ή τις θεματικές του (πχ αφιερώματα ή εκδηλώσεις της Ιστοσελίδας, επιστημονικά άρθρα, έκτακτα καιρικά φαινόμενα, συμμετοχή, δράσεις, διαγωνισμοί, δημοσκοπήσεις κλπ).
Το «YouWeather» δε θα δώσει ποτέ εν γνώσει του τα στοιχεία σας σε κανένα τρίτο μέρος και για κανέναν απολύτως λόγο, εκτός αν πρόκειται:
- για τρίτα μέρη που πιθανόν να επιλέξουμε ή να προσλάβουμε για να μας προσφέρουν υπηρεσίες (όπως πχ το προαναφερθέν feedburner), τα οποία – φυσικά – δεν είναι εξουσιοδοτημένα, ούτε έχουν δυνατότητα να κρατούν, χρησιμοποιούν ή να επεξεργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο τα δεδομένα σας.
- για παράδοση σε επόμενους διαχειριστές, σε περίπτωση μεταβίβασης της παρούσας Ιστοσελίδας, ή σε άλλο παρόμοιο γεγονός
- αν πρόκειται για συμμόρφωση προς ένταλμα εισαγγελέα, βούλευμα ή απόφαση δικαστηρίου ή άλλης ανεξάρτητης αρχής που να έχει εκδοθεί σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
 
Ασφάλεια των Δεδομένων
Το «YouWeather» λαμβάνει κάθε συνετή προφύλαξη και προβαίνει σε κάθε εύλογη ενέργεια για να είναι τα δεδομένα σας ασφαλή. Η επιλογή της αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, άλλωστε, έγινε έτσι ώστε να εμφιλοχωρούν όσο το δυνατόν λιγότερα (ανθρώπινα) λάθη. Καμία κίνηση, όμως, στο Διαδίκτυο δεν είναι 100% ασφαλής. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχετε υπόψη σας σε κάθε περίπτωση: είτε δίνετε το email σας, είτε σχολιάζετε ένα άρθρο, είτε μας στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Επιπρόσθετα, σας ενημερώνουμε, ότι η φιλοξενία (hosting) τόσο της Ιστοσελίδας όσο και της λίστας επαφών ηλ. ταχυδρομείου γίνεται από την Google και την feedburne αντίστοιχα. Επομένως, μπορούμε να δεσμευθούμε μόνο στο μέτρο που ισχύουν οι δικλείδες ασφαλείας και οι όροι χρήσης του feedburner (όροι χρήσης feedburner – διαθέσιμοι στην αγγλική) και της Google, υπηρεσίες τις οποίες επιλέξαμε ακριβώς γιατί είναι από τις γνωστότερες και πιο αξιόπιστες, δωρεάν σχετικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο.
 
Στατιστικά Στοιχεία – Ανωνυμία – Cookies – Web Beacons
Οι εξυπηρετητές (servers) που – όπως προαναφέρθηκε – ανήκουν στην ιδιοκτησία της Google, συλλέγουν αυτόματα (μέσω των ενσωματωμένων σε κάθε site ή blogspot, Google Analytics) πληροφορίες για τους χρήστες της Ιστοσελίδας, όπως πχ το όνομα της διαδικτυακής διεύθυνσης (domain) και του φιλοξενητή (host) από την οποία σας δίνεται πρόσβαση στην Ιστοσελίδα, τις σελίδες που επισκέπτεσθε στην Ιστοσελίδα και το χρόνο τον οποίο αφιερώσατε στο «YouWeather». Εμείς έχουμε πρόσβαση σ’ αυτές τις πληροφορίες μόνο αφού έχουν ανωνυμοποιηθεί και μόνο στη μορφή στατιστικών δεδομένων, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιούνται για την βελτίωση του σχεδιασμού και του περιεχομένου της Ιστοσελίδας. Το ίδιο συμβαίνει και με στατιστικά στοιχεία από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας αποστέλλονται αυτόματα από την υπηρεσία feedburner.
Το «YouWeather» δεν έχει προβεί σε ενέργειες δημιουργίας ή αποστολής «ηλεκτρονικών μπισκότων» (cookies) ή ιστοφάρων (web beacons) [=μικρά κομμάτια κώδικα που αποθηκεύονται είτε στο σκληρό σας δίσκο είτε στην προσωρινή μνήμη του Η/Υ σας, και χρησιμοποιούνται έτσι ώστε να προσαρμόζεται και να ενισχύεται η διαδικτυακή σας εμπειρία, όπως όταν πχ ο Η/Υ σας θυμάται τους διαδικτυακούς συνδέσμους που έχετε επισκεφθεί στο παρελθόν]. Σημειώνεται όμως με κάθε έμφαση, ότι η αποστολή τέτοιου κώδικα μπορεί να γίνεται από την Google, στους όρους χρήσης της οποίας παραπέμπουμε και πάλι.
 
Πολιτική Σχολίων
 
Το «YouWeather» δεν έχει προς το παρόν ενεργοποιήσει καμία υπηρεσία έγκρισης ή μετριασμού σχολίων. Επίσης, δεν έχει επιτρέψει τα ανώνυμα σχόλια. Σε περιπτωση ενεργοποίησης των παραπάνω υπηρεσιών, οι επιλογές αυτές θα οφείλονται στην επιθυμία μας να δημιουργηθεί μία κοινότητα γύρω από την Ιστοσελίδα, η οποία να συζητά και να έχει παλμό. Όμως, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:
-Κάθε σχόλιο αντιπροσωπεύει τον σχολιαστή του και μόνο, και δεν απηχεί κατ’ ανάγκην τις αντιλήψεις του «YouWeather»
-Υβριστικά, δυσφημιστικά ή άλλα παράνομα σχόλια δε θα γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτά.
-Σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα γίνονται ανεκτά υβριστικά σχόλια που απευθύνονται στους υπόλοιπους σχολιαστές της Ιστοσελίδας.
-Πέρα από τα παράνομα σχόλια, απαγορεύονται τα σχόλια που είναι σκοπίμως εκτός θέματος, άσχετα, προκλητικά και έχουν σκοπό να προκαλέσουν εκρηκτικές αντιδράσεις (Τρολ, Troll).
 
Το «YouWeather» διατηρεί το δικαίωμα της απροειδοποίητης και αναιτιολόγητης φραγής (block) χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης.
 
Αποποίηση Ευθυνών
 
Δήλωση Αποποίησης Ευθυνών από το Περιεχόμενο του “YouWeather”
Όλες οι πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ιστοσελίδα παρέχονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν νομική σύμβαση ή άλλη συμφωνία, σύμβαση, συμβουλή ή συμβόλαιο οποιουδήποτε είδους μεταξύ του “YouWeather”, των συντακτών του ή οποιουδήποτε σχετικού προσώπου ή φορέα και οποιουδήποτε τρίτου μέρους, εκτός αν ορίζεται ρητά.
Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες που βρίσκονται στην Ιστοσελίδα θεωρούνται αξιόπιστες, δεν δίνεται καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, σχετικά με την ακρίβεια, την επάρκεια, την πληρότητα, τη νομιμότητα, την αξιοπιστία, ή τη χρησιμότητά τους, λαμβανομένων είτε μεμονωμένα είτε στο σύνολό τους. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται "ως έχουν".
Ισχύει αποποίηση κάθε ευθύνης για όλες τις εγγυήσεις οποιουδήποτε είδους, ρητές ή σιωπηρές, συμπεριλαμβανομένων - αλλά μη περιοριζομένων - σε σιωπηρές εγγυήσεις αποτελεσματικότητας, εμπορευσιμότητας, καταλληλότητας για συγκεκριμένο σκοπό, την ελευθερία από τη μόλυνση από τους ιούς των υπολογιστών, καθώς και τη μη παραβίαση κάθε είδους πνευματικών, βιομηχανικών, ιδιοκτησιακών ή οποιουδήποτε άλλου είδους δικαιωμάτων.
Είναι δυνατό να γίνονται περιοδικά αλλαγές στις πληροφορίες, οι οποίες μπορεί να ενσωματωθούν στο περιεχόμενο της σελίδας ή όχι, χωρίς να απαιτείται κανενός είδους προηγούμενη προειδοποίηση. Αν βρείτε τυχόν λάθη ή παραλείψεις, σας ενθαρρύνουμε να τους αναφέρετε μέσω στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.youweather.com/contact.php
Το “YouWeather”, οι συντάκτες του, οι φορείς του και κάθε σχετιζόμενο πρόσωπο:
-δεν είναι υπεύθυνα για οποιαδήποτε ακατάλληλη ή λανθασμένη χρήση των πληροφοριών αυτής της ιστοσελίδας,
-δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη απέναντι στον οποιονδήποτε τρίτο για τη χρήση που κάνει ή την εμπιστοσύνη που δείχνει σ’ αυτές τις πληροφορίες,
-δεν ευθύνονται (κάτω από οποιαδήποτε θεωρία της ευθύνης) για τυχόν βλάβες ή ζημίες (οποιουδήποτε τύπου, για οποιονδήποτε λόγο, όπως και αν προκλήθηκαν) που προκύπτουν με οποιονδήποτε τρόπο από τη χρήση αυτού του δικτυακού τόπου, ακόμη και αν έχει υπάρξει προειδοποίηση για την πιθανότητα επέλευσης της ζημίας αυτής.
 
Δήλωση Αποποίησης Ευθυνών από Φερόμενη Επιδοκιμασία, Σύσταση, ή Εύνοια οποιουδήποτε είδους.
Την Ιστοσελίδα μπορεί μερικές φορές να προσφέρει ή να αναφέρεται σε περιεχόμενο που παρέχεται από τρίτους. Οποιαδήποτε γνώμη, συμβουλή, δήλωση, υπηρεσία, προσφορά, πληροφορία ή περιεχόμενο οποιουδήποτε είδους που εκφράζονται ή διατίθενται από τρίτους καταλογίζονται σε αυτούς και δεν απηχούν κατ 'ανάγκη αντιλήψεις του “YouWeather”. Αναφορά σε συγκεκριμένο εμπορικό προϊόν, διαδικασία, συλλογικότητα ή υπηρεσία με την εμπορική επωνυμία, διακριτικό τίτλο, εμπορικό σήμα, κατασκευαστή, ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο δεν αποτελεί, ούτε υπονοεί την επιδοκιμασία, σύσταση, ή εύνοια του “YouWeather”.
 
Δήλωση Αποποίησης Ευθυνών για τους Εξωτερικούς Συνδέσμους
Το "YouWeather" δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο οποιασδήποτε αναφοράς ή σύνδεσης με εξωτερικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των τελευταίων με οποιονδήποτε τρόπο. Ο κίνδυνος βλάβης ή ζημίας αναλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από το χρήστη. Σύνδεσμοι από τις σελίδες του “You Weather” σε άλλους δικτυακούς τόπους δεν συνιστούν σύσταση, έγκριση ή συμφωνία από το "You Weather".
Αυτές οι συνδέσεις παρέχονται ως υπηρεσία πληροφόρησης και μόνο. Είναι ευθύνη του χρήστη να αξιολογήσει το περιεχόμενο και τη χρησιμότητα των πληροφοριών που λαμβάνονται από άλλους δικτυακούς τόπους. Θα πρέπει να απευθύνει οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με οποιαδήποτε εξωτερική σύνδεση με το διαχειριστή ή τον υπεύθυνο αυτής της ιστοσελίδας. Εάν επιλέξετε να ακολουθήσετε ένα από αυτούς τους συνδέσμους, οι πολιτικές της εξωτερικής αυτής σελίδας τίθενται σε ισχύ μέχρι να επιστρέψετε στο “YouWeather”.
 
Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης από Καθήκον Εξακολούθησης Παροχής Δεδομένων. 
Λόγω της δυναμικής φύσης του Διαδικτύου, τους πόρους που τη μία μέρα είναι δωρεάν και διαθέσιμοι στο κοινό και την άλλη μπορεί να απαιτούν καταβολή τέλους ή να έχουν περιορισμένη πρόσβαση, και την τοποθεσία των αντικειμένων, που μπορεί να αλλάζει με τις αναδιαρθρώσεις μενού, αρχικής σελίδας και αρχείων που αναδιοργανώνονται, η χρήση της Ιστοσελίδας γίνεται με αποκλειστικό κίνδυνο του χρήστη. Το “YouWeather” δεν εγγυάται ότι οι υπηρεσίες του θα είναι αδιάκοπες και ελεύθερες σφαλμάτων. Τα έγγραφα καθώς και τα σχετικά γραφικά που δημοσιεύονται στην παρούσα Ιστοσελίδα μπορεί να περιέχουν τεχνικές ανακρίβειες ή τυπογραφικά λάθη. Αλλαγές στις πληροφορίες μπορούν να λαμβάνουν χώρα οποιαδήποτε στιγμή.
 
Αλλαγή στους Όρους Χρήσης
 
Το «YouWeather» διατηρεί το δικαίωμα να προβαίνει σε αλλαγή των όρων χρήσης οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, παρέχοντας όμως ακριβή ημερομηνία στην οποία έλαβε χώρα η τελευταία αλλαγή στους όρους Χρήσης.
 
Οι ως άνω όροι χρήσης ισχύουν ως ανωτέρω παρατίθενται από την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013
Become a Patron!