Ο καιρός στην Ελλάδα την περίοδο 27 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2021

Ημερομηνία: 26 Φεβρουαρίου 2021
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
 
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - πρόσκαιρα αυξημένες στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη.
 
Άνεμοι από ΒΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως μέτριοι.
 
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 19 βαθμούς στα βόρεια (στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη, έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στην Αττική και την Εύβοια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 16 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Αθήνα 5-18 βαθμοί Κελσίου,
Θεσσαλονίκη 7-19 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 9-15 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 4-14 βαθμοί Κελσίου
 
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021: Νεφώσεις με τοπικές βροχές σε τμήματα της Θράκης, της ανατολικής Μακεδονίας, της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στα προσήνεμα τμήματα), της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Αττικής, της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου - χιονοπτώσεις σε περιοχές της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας με υψόμετρο >600-800μ, της προσήνεμης κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική) με υψόμετρο >800-1000μ καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά με υψόμετρο >1000-1400μ.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική και βορειοδυτική Πελοπόννησο και την βορειοδυτική Κρήτη και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα με υψόμετρο >1000-1400μ.
 
Άνεμοι από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο βορειοανατολικό Αιγαίο εώς ισχυροί - στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι.
 
Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και έως 12 βαθμούς στα βόρεια (στην δυτική Μακεδονία θα είναι 5-7 βαθμούς χαμηλότερη), έως 12 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στην νότια Πελοπόννησο θα είναι 5-7 βαθμούς υψηλότερη) και έως 18 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη).
Αθήνα 7-15 βαθμοί Κελσίου,
Θεσσαλονίκη 8-14 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 9-17 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 4-15 βαθμοί Κελσίου
 
Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στην ανατολική Μακεδονία, την προσήνεμη κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ήπειρο, το Ιόνιο και την δυτική Πελοπόννησο με σποραδικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Σημαντική επιδείνωση του καιρού αργά το απόγευμα και από τα βορειοανατολικά με χιονοπτώσεις σε περιοχές της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας με υψόμετρο >400-600μ - μέσα στην νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν δυτικότερα και θα επηρεάσουν το σύνολο της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.
 
Άνεμοι από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί - στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΔΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι.
 
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 13 βαθμούς στα βόρεια (στην δυτική Μακεδονία θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη), έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στην νότια Πελοπόννησο θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη) και έως 16 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη).
Αθήνα 3-13 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 3-13 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 7-15 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 5-11 βαθμοί Κελσίου
 
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (ατμοσφαιρική πίεση στα 1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική - θερμοκρασιακή: 
 
Την βδομάδα (2 έως 7 Μαρτίου) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται αρχικά κακοκαιρία στα ανατολικά ηπειρωτικά καθώς και σε τμήματα της δυτικής και νότιας Ελλάδας - χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Αττικής, της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Βελτίωση του καιρού στα μέσα της εβδομάδας έως και τα τέλη της  (εικόνα 1).
 
 
Εικόνα 1. Καιρική τάση το επόμενο 15ήμερο.
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας - MSc
AMS member
YouWeather.com
 
Όροι Αναδημοσίευσης
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς την συγκατάθεση/άδεια του YouWeather.com.
  • Στο τέλος ή την αρχή του άρθρου θα αναγράφεται το όνομα του αρθρογράφου (Δημήτρης Καμπόλης) και η ιστοσελίδα (YouWeather.com)
  • H πηγή θα είναι ενεργό link προς το άρθρο και όχι προς την αρχική σελίδα του YouWeather.com

 

 

Ημ/νία καταχώρησης: 26/2/2021