Ο καιρός στην Ελλάδα την περίοδο 1 έως 3 Νοεμβρίου 2025
Ημερομηνία: 31 Οκτωβρίου 2025
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1 ΕΩΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025
 
Σποραδικές βροχές το Σάββατο σε τμήματα της δυτικής και νότιας ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας - παρόμοιες καιρικές συνθήκες την Κυριακή με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. 
Βροχές και σποραδικές μπόρες την Δευτέρα σε τμήματα της  βορειοδυτικής, δυτικής και νοτιοδυτικής χώρας καθώς και στην Κρήτη - αυξημένες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
 
 
 ΣΑΒΒΑΤΟ, 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025
 
Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες σε τμήματα του νότιου Ιονίου, της δυτικής, νοτιοδυτικής και νότιας Πελοποννήσου και της δυτικής και νότιας Κρήτης με τοπικές βροχές και σποραδικές μπόρες.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές κατά περιόδους πυκνότερες σε τμήματα του Βόρειου Αιγαίου, της Ανατολικής Στερεάς, της Αττικής, της Εύβοιας και των Κυκλάδων.
 
  
 
Προγνωστικός χάρτης Ελλάδας (ώρα 15:00) 
 
Άνεμοι
Στο Αιγαίο από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι - στο βόρειο Αιγαίο, το Μυρτώο και το Δυτικό Κρητικό από ΒΑ διευθυνσεις έως μέτριοι.
Στο Ιόνιο από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις έως μέτριοι.
 
Προγνωστικός χάρτης ανέμων (ώρα 15:00)
 
 
Θερμοκρασία 
Σε μικρή άνοδο και σε υψηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές - έως 22 βαθμούς στα βόρεια (στην Δυτική Μακεδονία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη με τις μέγιστες έως τους 19 βαθμούς Κελσίου), έως 24 βαθμούς στα υπόλοπα ηπειρωτικά και έως 23 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
 
 
 ΚΥΡΙΑΚΗ, 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025
 
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες σε τμήματα του Βόρειου Αιγαίου, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, του νότιου Ιονίου και της Πελοποννήσου.
Επιδείνωση του καιρού μετά το μεσημέρι σε τμήματα του νότιου Ιονίου και της Πελοποννήσου με βροχές και τοπικές καταιγίδες.
 
 
 
 
 
Προγνωστικός χάρτης Ελλάδας (ώρα 15:00) 
 
 
Άνεμοι
Στο Αιγαίο από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι - στο βόρειο Αιγαίο, το Μυρτώο και το Δυτικό Κρητικό από ΒΑ διευθυνσεις έως μέτριοι.
Στο Ιόνιο από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις έως μέτριοι.
 
Προγνωστικός χάρτης ανέμων (ώρα 15:00)
 
Θερμοκρασία 
Χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε υψηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές - έως 22 βαθμούς στα βόρεια (στην Δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη με τις μέγιστες έως τους 10 βαθμούς Κελσίου), έως 24 βαθμούς στα υπόλοπα ηπειρωτικά και έως 23 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
 
 
ΔΕΥΤΕΡΑ, 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2025
 
Νεφώσεις κατά περίοδους πυκνότερες με βροχές και σποραδικές μπόρες σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της δυτικής Πελοποννήσου και της Κρήτης.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
 
 
 
 
 
Προγνωστικός χάρτης Ελλάδας (ώρα 15:00) 
 
 
Άνεμοι
Στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις έως μέτριοι.
Στο Ιόνιο από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις έως μέτριοι.
 
Προγνωστικός χάρτης Ελλάδας (ώρα 15:00)
 
Θερμοκρασία 
Χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε υψηλότερεα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές - έως 22 βαθμούς στα βόρεια (στην Δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη με τις μέγιστες έως τους 18 βαθμούς Κελσίου), έως 24 βαθμούς στα υπόλοπα ηπειρωτικά και έως 23 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
 
 
ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ (συνoπτική πρόγνωση GFS και ECMWF)
Την εβδομάδα 4 έως 9 Νοεμβρίου αναμένονται αρχικά βροχές και τοπικές καταιγίδες σε τμήματα της δυτικής, κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας - σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια τμήματα με σποραδική κατανομή.
Θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση.
 
Ενδείξεις για σημαντική επιδείνωση του καιρού την εβδομάδα 10 έως 16 Νοεμβρίου 2025.
 
Πιθανότητα Επαλήθευσης Θερμοκρασιακής Τάσης (Κύριο Run)
GFS
Α: Θερμοκρασίες πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές (90-100%)
Β: Θερμοκρασίες κάτω από τις μέσες κλιματικές τιμές (60-70%)
Γ: Θερμοκρασίες πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές (20-30%)
ECMWF
Α: Θερμοκρασίες πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές (90-100%)
Β: Θερμοκρασίες κάτω από τις μέσες κλιματικές τιμές (70-80%)
Γ: Θερμοκρασίες πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές (20-30%)
Δ: Θερμοκρασίες πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές (20-30%)
 
 
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (ατμοσφαιρική πίεση στα 1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο (GFS και ECMWF)
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de
 
Εικόνα 1. Καιρική τάση το επόμενο 15ήμερο (GFS και ECMWF)
 
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας
MSc - Περιβαλλοντικών Σπουδών και Κλιματικής Αλλαγής
PhD candidate, Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ
 
 
ΕΜΤΕ member (Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία), AMS member (American Meteorological Society)
 
 
 
Όροι Αναδημοσίευσης
    - 
    Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς την συγκατάθεση/άδεια του YouWeather.com.  
- 
    Στο τέλος ή την αρχή του άρθρου θα αναγράφεται το όνομα του αρθρογράφου (Δημήτρης Καμπόλης) και η ιστοσελίδα (YouWeather.com) 
- 
    H πηγή θα είναι ενεργό link προς το άρθρο και όχι προς την αρχική σελίδα του YouWeather.com 
 
  
 
Date submitted: 10/31/2025