Ο καιρός στην Ελλάδα την περίοδο 26 έως 30 Αυγούστου 2019

Ημερομηνία: 25 Αυγούστου 2019
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 26 ΕΩΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019
 
Δευτέρα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά - πιθανή αστάθεια αργά το απόγευμα στην Ροδόπη.
Άνεμοι από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι - στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΒΔ/ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή πτώση και έως 36 βαθμούς στα βόρεια, έως 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά και την νότια Πελοπόννησο θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη και τοπικά έως τους 38 βαθμούς Κελσίου) και έως 30 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο βόρειο Αιγαίο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη ενώ στο Ιόνιο και την νότια Κρήτη θα είναι 4-5 βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 24-35 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 21-37 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 24-35 βαθμοί Κελσίου
Τρίτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας πυκνότερες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Αργά το απόγευμα δεν αποκλείεται αστάθεια και σε τμήματα της κεντρικής και νοτιοδυτικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως ισχυροί - στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΔΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στα ανατολικά ηπειρωτικά από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση και έως 33 βαθμούς στα βόρεια, έως 34 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά και την νότια Πελοπόννησο θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη και τοπικά έως τους 37 βαθμούς Κελσίου) και έως 29 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο βόρειο Αιγαίο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη ενώ στο Ιόνιο και την νότια Κρήτη θα είναι 4-5 βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 23-34 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 21-33 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 23-35 βαθμοί Κελσίου
Τετάρτη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - κατά περιόδους πυκνότερες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στα προσήνεμα προς το βόρειο ρεύμα τμήμα της ανατολικής και νότιας νησιωτικής χώρας.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί - στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΔΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση και έως 33 βαθμούς στα βόρεια, έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά και την νότια Πελοπόννησο θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη) και έως 26 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο Ιόνιο και την νότια Κρήτη θα είναι 4-5 βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 22-32 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 20-33 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 23-33 βαθμοί Κελσίου
ΠέμπτηΗλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - πρόσκαιρα πυκνότερες στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως ισχυροί - στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΔΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 32 βαθμούς στα βόρεια, έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά και την νότια Πελοπόννησο θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη) και έως 27 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο Ιόνιο και την νότια Κρήτη θα είναι 4-5  βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 21-32 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 19-32 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 22-33 βαθμοί Κελσίου
Παρασκευή: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στην Κρήτη - τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως ισχυροί - στο Ιόνιο από Δ/ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΒΔ/ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί.
Θερμοκρασία σε πτώση και έως 30 βαθμούς στα βόρεια, έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά και την νότια Πελοπόννησο θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη) και έως 26 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο νότιο Ιόνιο και την Κρήτη θα είναι 7-8 βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 21-30 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 20-30 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 22-33 βαθμοί Κελσίου
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (31 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου) αναμένεται αίθριος γενικά καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Ενισχυμένοι Β/ΒΒΑ άνεμοι στο Αιγαίο και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (2 έως 8 Σεπτεμβρίου) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται κατά βάση άνομβρη και με κανονικές έως ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες από τις μέσες κλιματικές τιμές.
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας
AMS member
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 25/8/2019