Έκτακτο Δελτίο Καιρού - Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Ημερομηνία: 13 Οκτωβρίου 2021
 
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - ΠΕΜΠΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
 
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδυνές ώρες σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας - σταδιακά και μέχρι το πρωί της Πέμπτης τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν το σύνολο της ηπειρωτικής αλλά και νότιας νησιωτικής χώρας.
Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού οι έντονες βροχές και καταιγίδες σε τμήματα του Ιονίου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου καθώς και σε μικρότερη έκταση της ανατολικής Στερεάς, της Αττικής, της Εύβοιας και της προσήνεμης κεντρικής Μακεδονίας - τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και με υψηλή ραγδαιότητα ενώ πρόσκαιρα πιθανόν θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (κυρίως στον νομό Φλώρινας).
Ισχυροί έως πολύ ισχυροί Β/ΒΒΔ άνεμοι στην κεντρική Μακεδονίας και τον Θερμαϊκό - μέτριοι έως ισχυροί Ν/ΝΝΑ άνεμοι στα υπόλοιπα πελάγη.
Υψηλή κυμάτωση σε τμήματα του ανατολικού Αιγαίου.
 
Προειδοποιήσεις 
1. Τοπικά έντονες βροχοπτώσεις στους νομούς Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Πέλλας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Σερρών το διάστημα 05:00 έως τις 13:00.
Τοπικά έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο >700-900μ (πιθανή χιονόπτωση και μέσα στην πόλη της Φλώρινας).
2. Τοπικά έντονες βροχοπτώσεις/καταιγίδες στους νομούς Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαίας, Ηλείας, Μεσσηνίας και Χαλκιδικής το διάστημα 10:00 έως 17:00 - ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα στην Λευκάδα, τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, την Κεφαλονιά και την ευρύτερη περιοχή της Κυλλήνης.
3. Τοπικά έντονες βροχοπτώσεις/καταιγίδες στους νομούς Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Ευβοίας, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας και Ξάνθης το διάστημα 16:00 έως 23:00 - ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα στην Ηλεία, την Μεσσηνία, την Λακωνία, την Αργολίδα, την Αττική και την ανατολική Χαλκιδική.
 
Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αργά το βράδυ (εκτός από την Πελοπόννησο) και νέα επιδείνωση τα ξημερώματα της Παρασκευής.
 
Χρονική εξέλιξη της κακοκαιρίας και περιοχές που θα επηρεαστούν
 
Κατανομή υετού στον ελλαδικό χώρο απο την Τετάρτη 22:00 έως την Πέμπτη 22:00
 
 
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας - MSc
AMS member
YouWeather.com

 

Όροι Αναδημοσίευσης
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς την συγκατάθεση/άδεια του YouWeather.com.
  • Στο τέλος ή την αρχή του άρθρου θα αναγράφεται το όνομα του αρθρογράφου (Δημήτρης Καμπόλης) και η ιστοσελίδα (YouWeather.com)
  • H πηγή θα είναι ενεργό link προς το άρθρο και όχι προς την αρχική σελίδα του YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 13/10/2021