Επικαιροποιημένη Πρόγνωση - Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

 
 
 
 
 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 
 
Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής καθώς και σε τμηματα της ανατολικής και νότιας νησιωτικής χώρας (εικόνα 1).


Εικόνα 1. Ηλεκτρική δραστηριότητα την 6η Ιανουαρίου 2024, ώρα 17:30
 
Πιο αναλυτικά:
Α. Βροχές και τοπικές καταιγίδες το διάστημα 19:00-22:00 σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής και βορειοδυτικής Πελοποννησου συνοδεία έντονης ηλεκτρικής δραστηριότητας - τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Πιθανή επίμονη καταιγίδα στον άξονα ανατολικός Αμβρακικός-δυτική Ναυπακτία.
Πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >900-1000μ (με τάση να κατέβουν και χαμηλότερα προς τα ξημερώματα).
 
Β. Βροχές και τοπικές καταιγίδες το διάστημα 21:00-02:00 σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας συνοδεία έντονης ηλεκτρικής δραστηριότητας - τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα ενώ δεν αποκλείεται η δημιουργία πολυκυτταρικής καταιγίδας (supercell) στην ευρύτερη περιοχή του Στρυμωνικού κόλπου.
Πιθανή επίμονη καταιγίδα στον νότιο Έβρο καθώς και σε τμήματα της Χαλκιδικής.
Ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα.
 
Γ. Βροχές και τοπικές καταιγίδες το διάστημα 22:00-01:00 σε τμήματα της νοτιοανατολικής και νότιας Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Αττικής, της Εύβοιας και της βορειοανατολικής, ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου - τα φαινόμενα θα είναι μετωπικής δραστηριότητας αλλα απρόβλεπτης και πιθανόν περιορισμένης εκδήλωσης λόγω του μη ευνοϊκού στις περιοχές αυτές ΝΔ/ΝΝΔ ρεύματος (χωρίς να αποκλείονται πάντως τοπικά έντονες εξάρσεις).
Πιθανή επίμονη ή ακραίας ραγδαιότητας καταιγίδα στον άξονα βορειοανατολική Κορινθία-κόλπος Αλκυωνίδων και πέριξ περιοχές.
 
Δ. Βροχές και τοπικές καταιγίδες το διάστημα 00:00-07:00 (Κυριακή) σε τμήματα του Βόρειου Αιγαίου, του κεντρικού Αιγαίου, των βορειοανατολικών και ανατολικών Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου - τα φαινόμενα θα κατά τόπους θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα.
Πιθανή επόμονη καταιγίδα στον άξονα Χίος-Λέσβος.

 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας
MSc, Περιβαλλοντικών Σπουδών και Κλιματικής Αλλαγής
AMS member, Great Britain Journals Press member
YouWeather.com
 
 
Όροι Αναδημοσίευσης
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς την συγκατάθεση/άδεια του YouWeather.com.
  • Στο τέλος ή την αρχή του άρθρου θα αναγράφεται το όνομα του αρθρογράφου (Δημήτρης Καμπόλης) και η ιστοσελίδα (YouWeather.com)
  • H πηγή θα είναι ενεργό link προς το άρθρο και όχι προς την αρχική σελίδα του YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 6/1/2024